Vrouwen FC Twente teleurstellend onderuit bij koploper

De vrouwen van FC Twente hebben gisteravond niet weten te winnen van koploper Ajax. De belangrijke topper in Amsterdam ging met 1-0 verloren en daardoor lopen de Amsterdammers verder uit op de huidig landskampioen. De nederlaag kwam extra hard aan doordat ADO Den Haag de club in Enschede passeerde op de ranglijst, nadat het won van PSV.

[google] Slechts één doelpunt was genoeg voor Ajax om FC Twente Vrouwen opzij te zetten. Na een aantal goede kansen in de eerste helft sloeg het noodlot vlak voor rust toe voor de ploeg van Tommy Stroot. Na rust zette het dameselftal van FC Twente extra druk, maar dat mocht helaas niet baten.

Ajax Amsterdam staat nu met 44 punten op de eerste plaats, gevolgd door ADO Den Haag met 35 punten. FC Twente staat derde met 33 punten en heeft daarmee een voorsprong van negen punten op de nummer vier: PSV. Volgende week vrijdag gaan de Tukkers op bezoek bij Telstar, de nummer vijf op de ranglijst.

Opstelling FC Twente: Adan, Roetgering (73′ Bakker) , Waldus, Kerkdijk (81′ Erman), Worm, Roord, Onzia, Spitse, R. Jansen, E. Jansen en Beerensteyn