Vuckic baalt: ''Ik had liever gewonnen en niet gescoord''

FC Twente ging zondag met 2-1 onderuit bij VVV-Venlo. Haris Vuckic, de doelpuntenmaker aan Twentse zijde, liet na afloop van de wedstrijd zijn teleurstelling blijken tegenover FOX Sports over het resultaat en zijn gemiste kansen.

''Ik denk meer aan het team. Ik had liever gehad dat we hadden gewonnen vandaag en dat ik niet had gescoord'', is het antwoord Vuckic als er naar zijn mooie 2-1 in de eerste helft wordt gevraagd. ''We hebben de kansen gehad om de 0-1 te maken'', gaat Vuckic verder. ''Dan druk je hun in een benauwde situatie en is het voor ons makkelijker voetballen'', aldus Vuckic.

Vuckic kreeg eerder in de wedstrijd al een aardige mogelijkheid om zijn ploeg op 0-1 te schieten en baalde van die gemiste kans. ''Het was een beetje een stuiterende bal. Ik had verwacht dat de keeper zou komen omdat ik nog aardig ver weg was. De keeper bleef echter op zijn lijn staan en ik probeerde de stuiterende bal vervolgens te koppen. Helaas pakte de keeper de bal.''

In de tweede helft kwam FC Twente tot een stuk minder kansen. Vijf minuten voor tijd was er nog wel een grote kans voor de Sloveen, die schuldbewust is. ''Goed klaargelegd door Emil. De bal kwam voor mijn rechtervoet, ik probeerde hem af te maken maar helaas ging hij over de goal. Ik had hem moeten maken. Ik ben nu spits en ik wil nu elke kans afmaken'', besluit de in vorm verkerende Vuckic, die geniet van zijn nieuwe rol als spits.