VVV - FC Twente 2010-2011

Een duel met vele gezichten eindigde in een 1-2 overwinning voor de Tukkers. FC Twente maakte het zichzelf lastig door de vele kansen niet te benutten waardoor VVV altijd de hoop hield er een gelijk spel uit te kunnen halen.

Bryan Ruiz opende de score met een doelpunt vanaf de 16 maar als snel kwam VVV langszij door een pingel te benutten die overigens terecht werd gegeven na een overtreding van Chadli. De 1-1 was tevens de ruststand waar FC Twente eigenlijk al met 5-1 voor had moeten staan maar simpelweg de vele kansen onbenut liet.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. FC Twente drong aan maar wist pas laat in de tweede helft de 1-2 te scoren. Dit maal was het Janko die raak kopte. Vlak na de goal claimde VVV wederom een penalty die dit keer niet werd gegeven door de scheids waarna het publiek zich begon te roeren en dit uiteindelijk resulteerde in een onderbreking van een half uur. Na deze onderbreking (aangevraagd door de burgermeester van Venlo zelf en niet door de scheidsrechter) slaagde Twente er in de stand vast te houden en met de volle buit terug te keren naar Enschede.

Pikant detail was dat de supporters van FC Twente de wedstrijden hebben geboycot wegens een verplichte buscombi. Dit terwijl er nog nooit iets heeft plaatsgevonden tijdens confrontaties tussen beide clubs. Vreemd zal het voor de burgermeester dan ook zijn geweest de wedstrijd tijdelijk te hebben moeten staken door spreekkoren van het eigen publiek.