VVV - FC Twente (4-2) 2011-2012

VVV-Venlo heeft in eigen huis een verrassende zege geboekt op FC Twente: 4-2. Voor beide ploegen had de uitslag echter geen gevolgen. Na de wedstrijd bleek zelfs dat FC Twente zeker is van Europees voetbal omdat het de fairplay ticket toegewezen kreeg van de UEFA.

Leroy Fer zette FC Twente in de 31e minuut op voorsprong. Vlak voor rust zag trainer Steve McClaren - die geen beroep kon doen op de zieke Luuk de Jong en de geblesseerde Ola John - VVV op gelijke hoogte komen. De treffer kwam van de voet van Yannick Wildschut.

Nacer Chadli

In de 48e minuut bracht Nacer Chadli 'zijn' FC Twente voor de tweede maal aan de leiding. Wederom was de vreugde van korte duur. Danny Holla hielp VVV weer langszij: 2-2.

Steven Berghuis

Het derde doelpunt van de Limburgers was een pikante. Twente-huurling Steven Berghuis was drie minuten voor tijd de maker. In de allerlaatste minuut tekende Michael Uchebo voor de 4-2-eindstand.

Playoffs

Twente beëindigde het seizoen op een teleurstellende zesde plek. Desondanks zijn de tukkers zeker van Europees voetbal. De ploeg van coach Steve McClaren heeft recht op het 'Fair Play-ticket' van de UEFA. Toch neem Twente deel aan de playoffs om Europees voetbal, omdat met het daar te verdienen ticket een ronde later mag worden ingestroomd. VVV-Venlo gaat als nummer 16 de playoffs om promotie-degradatie in.