FC Twente Nieuws

Wat deden de internationals in oktober 2012?

Wat deden de internationals in oktober 2012?

De afgelopen anderhalve week stonden in het kader van de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2014 in Brazilië. Bij FC Twente vlogen zeven internationals uit. Hieronder een overzicht wat de heren presteerden tijdens hun interlands.

Nicolay Mihaylov

Speelde twee kwalificatiewedstrijden met Bulgarije. Vorige week werd uit tegen Denemarken verdienstelijk gelijk gespeeld met 1-1. Gisteren speelde Bulgarije thuis tegen Tsjechië en bleef steken op een 0-0 gelijkspel. Bulgarije staat na vier wedstrijden 2e in de poule achter Italië.

Nacer Chadli

Maakte met België een fantastische periode mee. Afgelopen week werd uit bij de grote concurrent Servië van Dusan Tadic gewonnen met maar liefst 0-3. Gisteren kon België wederom drie punten toevoegen door thuis Schotland te verslaan met 2-0. Chadli startte beide wedstrijden als basisspeler. België is nu koploper in de poule met 10 punten uit 4 wedstrijden evenals Kroatië.

Dusan Tadic

Vergooide, in tegenstelling tot concurrent België, in een week nagenoeg alle kansen op kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië. Waar vorige week thuis met 0-3 werd verloren van de Belgen gingen de Serviërs gisteren met 1-0 onderuit bij het nietige Macedonië. Tadic begon beide duels in de basis maar werd ook beide wedstrijden gewisseld. Servië staat nu derde in de poule met 4 punten uit 4 wedstrijden.

Roberto Rosales

Roberto Rosales speelde gisteren met zijn Venezuela thuis gelijk tegen Ecuador. Hierdoor passeerden de Venezolanen het Chili van teamgenoot Felipe Gutierrez dat thuis verloor van Argentinië en klimmen naar de 4e plek in de poule. Rosales speelde de gehele wedstrijd.

Felipe Gutierrez

Een zure week met een lichtzoete nasmaak voor Gutierrez. Afgelopen week verloor het uit bij concurrent Ecuador met 3-1 en gisteren verloor het van koploper Argentinië met 1-2. Hierdoor zakte Chili naar de 6e plek in de poule. Tegen Argentinië was er een persoonlijk succesje voor Gutierrez die zijn eerste interland doelpunt scoorde tijdens zijn invalbeurt. Tegen Ecuador speelde Gutierrez niet.

Douglas Franco Teixeira

Mocht onverwacht toch aansluiten bij het Nederlands elftal van Louis van Gaal. Kreeg echter tegen Andorra als tegen Roemenië geen speelminuten van de bondscoach. Nederland won beide duels met respectievelijk 3-0 en 1-4 waardoor het koploper is in de poule met 12 punten uit 4 wedstrijden.

Jerson Cabral

Werd door Cor Pot geselecteerd voor de twee play-off wedstrijden tegen Slowakije. Hij mocht vorige week uit bij Slowakije al invallen en begon afgelopen maandag zelfs in de basis. Beide wedstrijden werden met 2-0 gewonnen waardoor Jong Oranje zich kwalificeerde voor het EK 2013 in Israël. Cabral speelde thuis tegen Slowakije een puike wedstrijd en was belangrijk bij beide doelpunten van Jong Oranje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties