Wat zijn de kansen voor Sadílek? Vrijspraak of mogelijk toch een langere schorsing?

De tweede seizoenshelft gaat voor FC Twente op zaterdag 15 januari van start thuis tegen sc Heerenveen. Ron Jans zit met enkele problemen op het middenveld. Zerrouki is afwezig vanwege deelname aan Africa Cup met Algerije, Brama is altijd nog niet wedstrijdfit en Sadílek hangt een schorsing boven het hoofd.

In de laatste wedstrijd van 2021 tegen FC Utrecht wist FC Twente niet verder te komen dan een gelijkspel (1-1). De ploeg van Jans kwam begin tweede helft met tien man te staan. Sadílek ging in minuut 55 een luchtduel aan met de spits van FC Utrecht en raakte daarbij met zijn arm het gezicht van de Utrecht-speler.

Scheidsrechter Richard Martens vond het een directe rode kaart. De VAR kon de beslissing van de falende scheidsrechter niet terugdraaien. Een directe rode kaart kan niet omgezet worden naar een gele kaart.

Na afloop van de wedstrijd was er ongeloof bij zowel de spelers als de supporters én de analisten. Nagenoeg iedereen vond het een schande dat Sadílek hiervoor een rode kaart. Zijn arm werd volgens velen niet bewust gebruikt als wapen. Toch kreeg de middenvelder een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk wegens 'ernstig gemeen spel'.

FC Twente ging vlak voor de deadline in beroep en Sadílek zal voor de tuchtcommissie zijn verhaal moeten doen. Het beroep dient op 13 januari, twee dagen voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Als hij vrij wordt gesproken kan hij gewoon spelen tegen de Friezen. De kans bestaat echter ook dat de straf gelijk blijft of in het ergste geval hoger uitvalt. Het is tot die tijd afwachten wat besloten zal worden.

Poll: Welke uitspraak verwacht jij na het beroep van Sadílek?

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.