“We mogen blij zijn dat we Nick Marsman hebben”

Dat zei Dusan Tadic na afloop van de spectaculaire 6-0 overwinning op FC Utrecht. Marsman was het die in de tweede minuut van de wedstrijd de inzet van Martensson toucheerde waarna de bal via de paal weer terug in het spel kwam. Een zeer belangrijke redding, net als vorige week tegen Feyenoord waar de uit nood geboren eerste doelman uitstekend keepte.

"We mogen blij zijn dat we Nick Marsman hebben", zei Tadic na de wedstrijd. "Dat heeft de trainer in de kleedkamer ook aangegeven. Zijn redding in de openingsfase was belangrijk. Anders kan het een hele andere wedstrijd worden. Na onze snelle goals kantelde de wedstrijd definitief in ons voordeel."

Het kan allemaal snel gaan in het voetbal. Enkele maanden geleden mocht Marsman nog vertrekken bij FC Twente, nu blinkt hij uit als eerste doelman. Het gezegde 'de één z'n dood is de ander z'n brood' is dan ook zeer toepasselijk. De beoogde nieuwe eerste doelman Stevens moest worden geopereerd waardoor FC Twente Marsman in Enschede moest houden. De Raaltenaar heeft deze kans met beide handen gegrepen en snoert de criticasters zonder een woord te zeggen de mond. Marsman zou te onzeker zijn, maar het tegendeel is reeds geleverd. De 22-jarige doelman straalt rust uit, coacht zijn team, heeft sterkte reflexen en kan daarnaast ook nog eens goed meevoetballen.

Weet Marsman deze lijn door te trekken dan rest de trainers niets anders dan hem te laten staan als Stevens hersteld is van zijn schouderoperatie. Een luxeprobleem dat daarnaast ook nog eens beide keepers op scherp zal houden.

Twente Insite TopCoach Competitie 2013-2014

Doe jij al mee met onze TopCoach competitie 2013-2014? Doe mee en maakt kans op mooie prijzen waaronder 2 wedstrijdkaartjes, een FC Twente shirt, een FC Twente Cap en meer! Klik hier om naar de TopCoach competitie te gaan.