Wedstrijd tegen Ajax krijgt vervelend staartje voor Thesker

Afgelopen zaterdag was Stefan Thesker de grote man aan de kant van FC Twente. In de tweede helft nam hij de ploeg op sleeptouw en scoorde de 48e minuut de 1-2 en een kwartier later zelfs de 2-2. Met name het tweede doelpunt was van ongekende schoonheid.

Toch heeft de wedstrijd een vervelend staartje gekregen voor Thesker. In de eerste helft liep de Duitser tegen zijn vijfde gele kaart aan en is daardoor geschorst tegen ADO Den Haag. Een flinke domper voor de verdediger.

Lam keert terug
In tegenstelling tot de afwezigheid van Thesker keert Thomas Lam weer terug in de selectie. De Finse verdediger zat tegen Ajax een schorsing uit nadat hij in de wedstrijd tegen AZ tegen zijn vijfde gele kaart opliep. De verwachting is dan ook dat Lam weer terug zal keren in de verdediging op de positie van Thesker.

Doorschuiven naar het middenveld
In de wedstrijd tegen Ajax kreeg Thesker de opdracht om door te schuiven naar het middenveld. Deze taak is ook Lam op het lijf geschreven. Tegen PSV startte hij als middenvelder en was in die wedstrijd één van de uitblinkers bij FC Twente. Zelf ziet Lam zichzelf ook meer als middenvelder dan als verdediger.

De wedstrijd tegen ADO Den Haag wordt zaterdag om 20:45 uur afgetrapt in de Grolsch Veste. Gisteren werd er een oproep gedaan door alle supportersverenigingen en ledenvereniging Twente, Verenigt! om op tijd (20:15, red.) in het stadion aanwezig te zijn om er samen weer de hel van Enschede van te maken. Lees hier de oproep.