Wedstrijdverslag: FC Twente moeiteloos langs FC Dordrecht

Om 14.30 op Moederdag werd er in Enschede, en op 7 andere velden in de Eredivisie, afgetrapt. De wedstrijd tussen FC Twente en FC Dordrecht ging nergens meer om. Dordt is al gedegradeerd en de Tukkers kunnen Europees voetbal vergeten na een kleurloos seizoen. Uiteindelijk werd het 3-0 voor de thuisploeg.

In een weinig enerverende eerste helft bleef het 0-0. De toeschouwers in de matig gevulde Grolsch Veste hadden in de 57e minuut hun eerste moment van juichen. Na een voorzet over de grond van Hakim Ziyech legde Jesus Corona de keeper van Dordrecht in de luren en kon binnenschieten: 1-0.

[google]In de 74e minuut nam Hakim Ziyech een corner. Deze plaatste hij op het hoofd van Bjelland die via de paal binnen kon koppen: 2-0. In de 87e minuut werd Corona alleen voor de keeper gezet. Hij twijfelde geen moment en lepelde de bal beheerst in het doel.

De tweede van Corona was meteen de laatste van de wedstrijd. FC Twente wint haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-0 van FC Dordrecht.