Wedstrijdverslag: pover FC Twente laat zich verslaan door PSV

PSV - FC Twente werd om 14.30 afgetrapt in het Philips Stadion in Eindhoven. Het werd een wedstrijd die qua strijd en beleving niet paste bij het affiche. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de thuisploeg, voor wie dit geen zwaar-bevochte overwinning was. Vooraf werd Memphis Depay nog gehuldigd, omdat hij zijn 100ste wedstrijd speelde voor PSV.

Twente begon de wedstrijd met Sonny Stevens in het doel en leek vanaf de eerste minuut rust uit te stralen in het spel. PSV begon sterk, maar de beste kans was voor de Tukkers. De vervanger van Luc Castaignos, Torgeir Børven, had na ongeveer 20 minuten spelen dé kans op 0-1. Hij faalde oog-in-oog met Zoet. Het was een soortgelijke kans als de kans die hij om zeep hielp tegen Vitesse.

Uit een corner scoorde Ex-Twentenaar Luuk de Jong de 1-0 voor PSV. Aan het eind van de tweede helft ging Twente sterker spelen met goede combinaties. Echter was het PSV dat opnieuw wist te scoren. Een fraaie aanval met verschillende combinaties leidde in de extra tijd van de eerste helft tot de 2-0. De Jong legde de bal breed op Wijnaldum en die kon de bal binnenschuiven in een leeg doel.

In de tweede helft liet PSV Twente het spel maken. Twente kwam echter niet verder dan een handvol kansen waaruit het gevaarlijk werd. Engelaar en Ould-Chikh kwamen erin voor respectievelijk Børven en Mokhtar, vooral de wissel van Børven was er een waar velen vraagtekens bij zetten.

[google]Het bleef bij 2-0. PSV speelde met de handrem erop en kon zich dit ook veroorloven. Bij Twente ontbrak het aan strijd, passie, inzet, etc. Met de nederlaag lijkt Twente de aansluiting met de top dit seizoen te kunnen vergeten.

Opstelling FC Twente: Stevens, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio (Miyaichi/83), Ziyech, Corona, Børven(Engelaar/61), Mokhtar(Ould-Chikh/61)

Opstelling PSV: Zoet, Arias, Rekik, Bruma, Willems, Guardado, Maher (Hendrix/61), Wijnaldum, Narsingh (Jozefzoon/80), De Jong, Depay (Locadia/91+1)