Week 38: Huurlingen uitgelicht

“Huurlingen Uitgelicht”. Een nieuwe rubriek op FCTwente.NU om jullie op de hoogte te houden hoe het de huurlingen vergaat die de club tijdelijk verlaten hebben om speelminuten op te doen die bij FC Twente niet in het verschiet lagen.

Op dit moment hebben elf spelers besloten hun heil te zoeken bij een andere club; Emir Bajrami (AS Monaco), Thijs Bouma (VFL Osnabrück), Joshua John (FC Nordsjaelland), Thilo Leugers (NAC), Jurjan Mannes (Fortuna Sittard), Nick Marsman (Go Ahead Eagles), Cas Peters (Go Ahead Eagles), Glynor Plet (KRC Genk), Quincy Promes (Go Ahead Eagles) en Nils Röseler (VVV).

Emir Bajrami – AS Monaco

Bajrami heeft afgelopen weekend met AS Monaco de koppositie in de Franse Ligue 2 gepakt door uit bij RC Lens met maar liefst 0-4 uit te halen. Bajrami begon wederom op de bank en mocht invallen in de 78e minuut bij een 0-3 score. Hij werd gepositioneerd op linksbuiten maar wist hier geen potten te breken.

Thijs Bouma – VFL Osnabrück

De rechtsback won met zijn club met 0-2 bij Chemnitzer FC. Bouma speelde de gehele wedstrijd en bezet nu de 4e plek in de 3. Bundesliga.

Joshua John – FC Nordsjaelland

Scoorde in de thuiswedstrijd tegen Randers FC maar kwam uiteindelijk niet verder dan een teleurstellende 1-1. John speelde de gehele wedstrijd en staat nu 3e in de Deense competitie met FC Nordsjaelland.
Midweeks speelde John ook nog een wedstrijd voor de Champions League. Uit bij Shakhtar Donetsk werd met 2-0 verloren. John werd in de 81e minuut gewisseld.

Mark Langeveld – AGOVV

Nog altijd niet speelgerechtigd voor AGOVV

Thilo Leugers – NAC

Mocht tijdens het 100-jarig bestaan van NAC beginnen in de basis en plots won de Bredase club met 2-1 van AZ. Leugers dankte zijn basisplaats aan Lurling die last van zijn kleine teen had. In de 65e minuut was het dezelfde Lurling die de plek overnam van Leugers.

Jurjan Mannes – Fortuna Sittard

Mocht aanvangen als basisspeler en speelde met 1-1 gelijk tegen Helmond Sport. Mannes werd in de 71e minuut gewisseld en is met zijn club terug te vinden op de 9e plaats in de Nederlandse Jupiler League.

Glynor Plet – KRC Genk

Begon net als vorige week op de bank maar mocht al voor rust in de 39e minuut het veld betreden. Hij beloonde trainer Been met een assist en Genk won uiteindelijk met 1-2 bij Charleroi. Genk staat nu 4e in de Belgische Jupiler League.
Donderdag mocht Plet 10 minuten voor tijd invallen in de Europa league wedstrijd thuis tegen het Hongaarse Videoton. Genk won het duel met maar liefst 3-0.

Quincy Promes, Nick Marsman en Cas Peters – GA Eagles

Promes en Marsman begonnen beiden in de basis thuis tegen FC Den Bosch. Promes tekende voor de 2-0 en werd vlak voor tijd gewisseld. Marsman speelde de gehele wedstrijd en Cas Peters kocht 12 minuten voor het einde invallen. GAE won uiteindelijk met een welverdiende 3-0. De Eagles staan nu 5e in de competitie.

Nils Röseler - VVV

Ging met zijn VVV op bezoek bij het wederom verrassende RKC Waalwijk. De Limburgers wisten een punt uit het vuur te slepen. Röseler speelde de gehele wedstrijd en is nu met VVV terug te vinden op de 15e plaats in de Eredivisie.