PEC Zwolle - FC Twente (1-1) 2012-2013

FC Twente wacht nog altijd op de eerste competitiezege van 2013. Bij PEC Zwolle werd het zondag 1-1. Ze begonnen nog aardig, maar zakte in de tweede helft volledig door het ijs. De ploeg van trainer Steve McClaren creëerde toen geen enkele kans meer en mocht tevreden zijn met het punt.

Voor de pauze had Dusan Tadic FC Twente nog op voorsprong gezet. Hij schoot fraai raak na een pass van Leroy Fer. Tien minuten voor tijd schoot Avdic Zwolle langszij uit een strafschop.

In dit kalenderjaar liet FC Twente nog vrijwel niets zien. Eerder waren er gelijke spelen tegen RKC Waalwijk en Feyenoord (beide 0-0) en een kansloze nederlaag in eigen huis tegen FC Utrecht (4-2). Ook in Zwolle was de titelkandidaat uit Enschede amper op aanvaardbaar spel te betrappen. De passie straalt er ook niet bepaald van af.

Hooguit in de openingsfase was FC Twente wat beter. Dat leidde na 11 minuten tot een treffer. Dusan Tadic nam de bal ineens op de slof na een pass van Leroy Fer en liet daarmee doelman Diederik Boer kansloos. Het was wel voor het eerst sinds de winterstop dat het elftal van coach Steve McClaren op voorsprong kwam. De kampioen van 2010 kreeg nog wat mogelijkheden. Zo stuitte Luc Castaignos een keer op de Zwolse keeper en schoot Tadic in kansrijke positie net naast.

Geboorte Verhuur Twente

Vrij snel herstelde Zwolle zich. Dat leidde voor de formatie van trainer Art Langeler tot verscheidene mogelijkheden op de gelijkmaker. Nikolai Michailov redde in het Twentse doel formidabel op een kopbal van Fred Benson. Giovanni Gravenbeek knalde in vrije positie over. Verder had FC Twente het geluk dat scheidsrechter Tom van Sichem na een handsbal van Douglas geen strafschop gaf.

Na de hervatting trok de thuisclub het initiatief definitief naar zich toe. Opnieuw had FC Twente het geluk dat het geen penalty tegen kreeg, nu bij duwwerk van
Robbert Schilder tegen Gravenbeek. Darryl Lachman was gevaarlijk met een schot, dat echter afketste op het lichaam van Douglas. Joost Broerse schoot uit een vrije trap op de lat, ver buiten bereik van Mihaylov.

Uiteindelijk kreeg Zwolle dan toch nog de strafschop, al was nu de aanleiding niet meer dan onschuldig contact tussen Fer en Denni Avdic. De Zweed benutte zelf het buitenkansje van 11 meter.

Bron : TC Tubantia