Werder trainer had liever tegen een andere tegenstander gespeeld dan FC Twente

FC Twente ging zondagmiddag met maar liefst 4-0 onderuit tegen de nummer 16 van de Duitse Bundesliga, Werder Bremen. Al voor rust was het 3-0 in het voordeel van de Duitsers. In de 65e minuut kreeg Trajkovski rood, maar FC Twente wist uiteindelijk de schade in de tweede helft te beperken. Pas in de 79e minuut profiteerde Werder en dit was gelijk ook het laatste doelpunt van de wedstrijd.

[google]Voorafgaand aan de wedstrijd deed de trainer van Werder Florian Kohfeldt, een opmerkelijke uitspraak. Als het aan hem had gelegen, had hij liever niet tegen FC Twente gespeeld. "Maar je hebt ook te maken met vraag en aanbod", zo liet de trainer weten in gesprek met de Duitse media. Kohfeldt werd net als Verbeek pas gedurende het seizoen aangesteld als hoofdtrainer bij zijn club. De oefenwedstrijd was toen al vastgelegd. Verbeek zelf gaf voorafgaand aan het trainingskamp aan het liefst in Nederland te willen blijven, maar ook hij wist dat het trainingskamp en de wedstrijden reeds waren besproken.

Uiteindelijk won de ploeg van Kohfeldt met 4-0 van FC Twente. Na afloop van de wedstrijd was de Duitse trainer tevreden over de uitslag en het spel van zijn ploeg. Echter hecht de trainer weinig waarde aan de uitslag. "Het was geen echte graadmeter. FC Twente heeft gisteren ook al gespeeld dus dat moeten we ook meenemen. De echte test komt volgende week tegen Hoffenheim." [ligatus]