FC Twente Nieuws

WHO doet ingrijpend verzoek bij de UEFA: Staken tot eind 2021

WHO doet ingrijpend verzoek bij de UEFA: Staken tot eind 2021

De competitie in Nederland is ten einde na het verbod op evenementen tot minimaal 1 september. De KNVB overlegt nu met de UEFA en de betaald voetbalclubs over hoe het seizoen op papier af te ronden. Donderdag wordt een gebeld met de UEFA en vrijdag gaan de clubs met elkaar in conclaaf.

De UEFA hoopt nog altijd dat andere competities kunnen worden afgemaakt. Dit liet het dinsdag weten in gesprek met de 55 aangesloten bonden. Inmiddels zou ook de Wereldgezondheidsorganisatie WHO contact hebben gelegd met de UEFA met een ingrijpend verzoek.

Volgens het Italiaanse La Repubblica heeft de Wereldgezondheidsorganisatie laten weten dat het meest ideale scenario is om de Europese competities te staken tot eind 2021. Dit om nieuwe golven van het coronavirus tegen te voorkomen.

[google]

De WHO en de UEFA zouden maar liefs tweeënhalf uur met elkaar hebben gesproken. Het verzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie zou zijn onderbouwd met een rapport met daarin de risico's op nieuwe golven en eventuele scenario's.

Mocht de UEFA het verzoek inwilligen dan heeft dit wederom grote gevolgen voor vele clubs. In Nederland wordt al gesproken om de Europese gelden van komend seizoen deel af te staan aan de overige eredivisieclubs. Dit steunplan kan bij het staken van de Europese competities direct in de prullenbak.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties