Column: Wie wordt onze vierde hoofdpersoon?

Morgenavond speelt FC Twente weer zijn eerste wedstrijd in de strijd voor de KNVB beker. De tegenstander is dan bekerhouder FC Groningen. In deze seriereeks zijn wij er nog niet in geslaagd om van de jongens uit het noorden te winnen. Misschien hebben wij hiervoor een vierde hoofdpersoon nodig.

Epi DrostIn de geschiedenis van de bekerwedstrijden wist FC Twente drie maal de beker te bemachtigen. We hebben prachtige wedstrijden, sublieme goals en zenuwslopende momenten meegemaakt met onze boys.

In 1977 speelde FC Twente de bekerfinale tegen FC Zwolle. Voorafgaand aan deze wedstrijd geeft Drost in een interview aan dat, wanneer er niet wordt gewonnen, hij beslist om te stoppen met voetbal. Een gedreven Drost betreed het veld en schiet een pegel binnen. Een prachtig afstandsschot die ervoor zorgt dat wij een eerste bekertitel op onze naam kunnen schrijven.

sander-boschker-vak-pIn 2001 speelde FC Twente de bekerfinale tegen PSV. Na een lange wedstrijd, met verlening, spelen we de penalty’s. Nagelbijtend zitten wij Tukkers te kijken en zien we onze kans op de beker langzaam aan ons voorbij glippen. Maar onze penaltykiller Boschker zorgt ervoor dat wij, op een geweldige manier, toch de beker in ontvangst mogen nemen.

Dan 2011. De bekerfinale die we spelen tegen Ajax. Onder leiding van Preud’Homme spelen we weer in de Kuip voor de beker. Voor de rust komen we 2-0 achter en wordt het knokken in de tweede helft. Na een 2-1 van Brama en 2-2 van Jansen, mogen we door in de verlenging. Dan is daar Janko. Met een goede voorzet van Jansen, weet onze torenhoge spits de bal feilloos in te koppen.

[google]We missen hem. Een speler die zeer geliefd is geworden over de supporters. Met zijn vele doelpunten en uitstekende wedstrijden die hij voor ons heeft gespeeld. Daarnaast was hij de eerste die een doelpunt maakte na het dakdrama. Een foto van hem, vlak na zijn goal, ging viral. Hij trok zijn rouwband af, hield ‘m in de lucht en nam een momentje voor alle getroffen slachtoffers.

Bovengenoemd staan drie zeer belangrijke hoofdpersonen in de reeksen voor de bekers. Spelers die speelden met hart en ziel. De tijd dat wij, als team, charme voetbal speelden. We zoeken nu naar onze vierde hoofdpersoon die ons door deze wedstrijden gaat leiden. Morgenavond spelen we onze eerste wedstrijd en gaan we een nieuw bekeravontuur tegemoet.

Terwijl wij zoeken naar onze vierde hoofdpersoon, zullen we morgen ons eerste varkentje wassen.