Nieuws

Willem II - FC Twente 2-6 2012-2013

Willem II - FC Twente 2-6 2012-2013

FC Twente blijft winnen. Bij Willem II eindigde zaterdag ook de vijfde wedstrijd van dit seizoen in een doelpuntrijke zege: 6-2. Het spreekt voor zich dat het elftal van trainer Steve McClaren daarmee koploper van de Eredivisie blijft. Pas in de laatste fase van de eerste helft sloeg FC Twente onverwacht toe.

In de 39ste minuut schoof Felipe Gutierrez de 1-0 binnen, na voorbereidende acties van Edwin Gyasi en Roberto Rosales. Enkele minuten later zorgde Luc Castaignos voor nummer twee. De spits was attent nadat doelman David Meul bij het uitverdedigen na een terugspeelbal was uitgegleden. Misschien had juist Willem II aanvankelijk wel een voorsprong verdiend.

Foto's Willem II - FC Twente 2-6

[nggallery id=326]
Foto's: VI-Images

Het elftal van trainer Jurgen Streppel begon onbevangen en met lef aan de ontmoeting met de koploper. De nieuweling durfde de tegenstander terug te dringen. Het spel van de thuisclub oogde in de openingsfase aardig. Tot echt serieuze mogelijkheden leidde het echter nauwelijks. FC Twente begon waar het twee weken eerder in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo mee was opgehouden, slecht voetballen.

De opbouw was traag en slordig, de spitsen werden niet gevonden. Pas in de 32ste minuut was de eerste doelpoging. Castaignos knalde voorlangs. Wellicht was de favoriet wat onwennig. Door blessures ontbraken Leroy Fer, Andreas Bjelland, Dmitri Boelikin en Nacer Chadli, al viel de laatste in de loop van de tweede helft weer in. Edson Braafheid, overgekomen van Hoffenheim, speelde mede daardoor voor het eerst sinds 2009 weer voor FC Twente.

Samenvatting Willem II - FC Twente 2-6

Gyasi, vorig jaar nog bij De Graafschap, stond voorin. Gutierrez kreeg voor de eerste elf de voorkeur boven Willem Janssen. Na de hervatting was er eigenlijk geen sprake meer van een wedstrijd. Na een pass van Gutierrez zette Robbert Schilder de Enschedese formatie op 3-0. Gebrek aan concentratie aan de kant van de formatie van McClaren gaf Marc Höcher nog wel de gelegenheid tegen te scoren.

Voor de spanning echt terugkwam, knalde Schilder de 4-1 in de touwen. De ingevallen Willem Janssen maakte de vijfde. Daarna was het weer de beurt aan Willem II, dat Jeroen Lumu de 5-2 zag maken. Philipp Haastrup tikte vervolgens in het eigen doel, om het festival in Tilburg compleet te maken.

Quote van de dag komt op naam van assistent commentator Geert den Ouden

"McClaren reageert alsof hij sex heeft gehad met een bloedmooie vrouw, 3 keer klaarkomt en dan klaagt dat de lakens vies zijn!!"

Wedstrijdstatistieken Willem II - FC Twente 2012-2013


39. Gutiérrez 0-1
41. Castaignos 0-2
52. Schilder 0-3
70. Höcher 1-3
78. Schilder 1-4
80. Janssen 1-5
84. Lumu 2-5. 87
87. Haastrup (e.d.) 2-6

Geel: Rosales (FC Twente), Mulder, Joachim (Willem II)
Scheidsrechter: Wegereef

Opstelling Willem II: Meul; Van Buuren, Van der Rijt, Haastrup, Pique; Mulder, Vossebelt (67/Haemhouts); Misidjan (71/Lumu), Brands (75/Guyt), Höcher; Joachim

Opstelling FC Twente: Mihaylov; Rosales (50/Boyata), Wisgerhof, Douglas, Braafheid; Brama, Schilder; Gutiérrez (76/Janssen); Tadic, Castaignos, Gyasi (62/Chadli)

Schilder na afloop van Willem II - FC Twente

McClaren na Willem II - FC Twente

Bronnen: AD / RTVOost / NOS / FCTwenteNU
Foto's: VI Images

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties