Wisgerhof: "Baal enorm"

Een vroeg doelpunt van Leroy Fer zette FC Twente gistermiddag in Arnhem op het spoor richting de overwinning. De middenvelder rondde na zes minuten een mooie Twentse aanval doeltreffend af. Peter Wisgerhof stuurde Luuk de Jong weg, de spits leek te scoren maar Gurma Kashia werkte de bal van de doellijn. Ola John pikte het leer op en bediende de aanstormende Fer op maat.

Na de 0-1 ontrolde zich een attractieve eerste helft met twee aanvallende ploegen waarbij de Enschedeërs voor het meeste gevaar zorgden. Ola John kwam na een passje van Roberto Rosales in kansrijke positie maar mikte voorlangs. Nacer Chadli schoot vanaf zestien meter hard op de vuisten van doelman Piet Velthuizen. FC Twente had wel een paar keer problemen met de opkomende centrale verdedigers Gurma Kashia en Tomas Kalas. Vooral Kashia was een keer dicht bij de gelijkmaker. Ook Wilfried Bony was soms een plaag voor de Twentse defensie. De Arnhemse spits uit Ivoorkust, teruggekeerd van de Africa Cup, was een paar keer dicht bij een treffer en mikte kort voor rust op de buitenkant van de paal.

Nadat Nicky Hofs kort na rust met een pegel nog even dicht bij de gelijkmaker was, trok FC Twente de wedstrijd helemaal naar zich toe. Daarbij kregen de gasten overigens wel de hulp van Tomas Kalas, die in de 65e minuut de bal verspeelde aan Luuk de Jong. De spits van FC Twente, die tot op dat moment niet in de wedstrijd zat, kreeg de vrije doortocht en rondde met een fraaie stift over Piet Velthuizen af.

Het was de nekslag voor Vitesse, dat zich na de 0-2 niet meer kon opladen voor de nodige herstelwerkzaamheden. Ola John zette in de 73 minuut het Twentse vak in het Gelredome helemaal op zijn kop door de 3-0 aan te tekenen. Daaraan ging een sterke actie over rechts van Nacer Chadli vooraf. De Belg speelde zich knap vrij, zijn lage voorzet leek te hard maar vanuit een lastige positie kon John toch nog scoren.

Na de rode kaart voor Wisgerhof en de gemiste penalty van Bony maakt Chadli er zelfs 4- 0 van en mocht Havenaar nog een Arnhemse eretreffer binnenkoppen.

‘ Terechte rode kaart’

Aanvoerder Peter Wisgerhof zorgde gistermiddag voor de enige smet op de ruimte Twentse zege in Arnhem. De centrale verdediger kreeg in de slotfase een rode kaart van scheidsrechter Pieter Vink na een overtreding op de doorgebroken Wilfried Bony. De spits van Vitesse schoot de toegekende strafschop overigens op de lat.

Wisgerhof baalde van de rode kaart, maar kon de beslissing van Vink wel begrijpen: „Ik raakte hem kort, liet echter ook meteen weer los. Een lichte overtreding, maar ik bracht hem waarschijnlijk wel ten val. Dan zal die rode kaart wel terecht zijn. Ik baal er enorm van, mis de volgende competitiewed-strijd, thuis tegen FC Utrecht. Gelukkig kan ik donderdagavond wel spelen tegen Steaua Boekarest. Het ritme komt niet in gevaar.”

Bron: Tubantia