Twente Insite

FC Twente Nieuws

Wissel Hooiveld voor Boere zorgt voor onbegrip: “Dan acht ik de kans vele malen groter”

Wissel Hooiveld voor Boere zorgt voor onbegrip: “Dan acht ik de kans vele malen groter”

Nadat zijn ploeg op een 2-1 achterstand kwam in de derby tegen Heracles, besloot Gertjan Verbeek zijn enige spits te wisselen. Tom Boere moest het veld verlaten en verdediger Jos Hooiveld werd weer eens ingebracht als stormram. Het leverde Verbeek geen punten op, maar wel een hoop onbegrip. Een stormram inbrengen was een logische keuze, maar het wisselen van Boere leverde de nodige vraagtekens op bij onder andere Pierre van Hooijdonk en Tijmen van Wissing.

Van Hooijdonk: “Hij gaat zijn spits, wat ik overigens een goede spits vind in de eredivisie en wel een teamspeler is, wisselen voor een centrale verdediger om alles of niets te spelen. Dat kan je ook gewoon met Tom Boere. Als bij hem een bal voor z’n voeten valt of op z’n hoofd, acht ik de kans vele malen groter dat dat leidt tot een doelpunt dan wanneer die bij Hooiveld op z’n hoofd of voeten valt.”

Van Wissing is het eens met Van Hooijdonk. “Ik vond het geen gelukkige wissel. Ik zou Hooiveld naast Boere hebben gezet en er een verdediger hebben afgehaald. Het doelsaldo met Roda JC is nog ver in het voordeel van FC Twente dus daar kan je nog wel een risicootje lopen.”

Foto: Pro Shots

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Adrivosje3Robert.G. Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Adri
Gast
Adri

Gertjan Verbeek had beter zichzelf gewisseld !

vosje3
Gast

Maak je niet druk…Verbeek wil maar een ding en dat is dat Twente degradeert Hij kan er geen barst van en daardoor zit Twente diep in de problemen.Met dit elftal en inzet gaan ze zaterdag tegen Willem 11 met 0-10 onderuit en is degradatie een feit. Daarna Verbeek en van Halst allebei de laan uit.knikkeren, dan wordt het toch nog een mooi weekend na alle bagger voetbal, waar niemand meer naar gaat kijken.

Robert.G.
Gast
Robert.G.

Schijtbakken voetbal , je doet anders wel erg hard mee , sta je achter en dan hooyveld voor boere dat snapt alleen Gert Jan Verbeek , of ook niet ????