WOW! Spitse scoort wereldgoal voor Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen speelden gisterenavond de WK kwalificatiewedstrijd uit bij Slowakije. Bij Oranje stond één speelster van FC Twente in de basis. Middenvelder Sherida Spitse, die eveneens de aanvoerdersband droeg.

Het werd een eenvoudige avond voor de dames want de ploeg won met maar liefst 0-5. Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naar van Spitse die de bal van ongeveer 30 meter achter de goalie van Slowakije werkt. Het gebeurde in de 42e minuut bij een 0-1 stand. Het eerste doelpunt kwam op naam van voormalig FC Twente verdediger Stefanie van der Gragt. Nog voor rust zorgde Miedema voor de 0-3 en gooide de wedstrijd op slot.

[google]Na rust was het binnen een minuut weer raak en scoorde Miedema haar tweede en de 0-4. Van der Gragt beloonde haar goede optreden ook met een tweede doelpunt. In de blessuretijd zette zij de 0-5 op het scorebord.

Door de overwinning is Oranje na twee ronden de koploper in de poule met zes punten. De tegenstander van volgende week staat in punten gelijk, maar heeft een minder doelsaldo. Ook Noorwegen heeft zes punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. Voor een overzicht van de stand, klik hier.

Aanstaande dinsdag wacht de confrontatie met Ierland. De wedstrijd wordt om 20:00 uur afgetrapt in de Goffert in Nijmegen. De wedstrijd is uitverkocht.