Twente Insite

FC Twente Nieuws

Opmerkelijk: Youri Mulder wilde FC Twente kopen voor één miljoen euro

Opmerkelijk: Youri Mulder wilde FC Twente kopen voor één miljoen euro

Voormalig FC Twente aanvaller Collins John maakt in de winterstop van 2004 de overstap van FC Twente naar Fulham FC. John was bij de Tukkers het grootste talent en maakte de overstap naar Engeland al op 18-jarige leeftijd. Er was destijds veel kritiek op de spits. Hij zou te vroeg zijn vertrokken, maar in gesprek met Vice Sports laat hij weten waarom hij FC Twente zo vroeg achter zich liet.

“In de winterstop van 2004 vertrok ik al bij FC Twente. De mensen die zeiden dat ik te vroeg ben vertrokken en voor het geld ging, weten dondersgoed hoe het verhaal in elkaar zit. Maar daar willen ze blijkbaar niet naar luisteren. Zelfs Joop Munsterman heeft het toegegeven. Ze móesten me verkopen, want FC Twente zat in zware financiële problemen. Toen al. Youri Mulder wilde de club overkopen, voor 1 miljoen euro. Dat is niet gebeurd, want ik werd verkocht. Ik wilde graag bij Twente blijven, maar ik had geen keus.”

Fulham was in 2004 niet de enige club die het talent graag aan zich wilde binden. “Ik kon ook naar Stade Rennes, Olympique Lyon, Manchester City. En PSV wilde me graag in de zomer overnemen.”Dat hij toch koos voor de club uit Londen had mede te maken met Edwin van der Sar.

“Edwin van der Sar heeft heel lang met me gebeld. Hij heeft me overgehaald om naar Fulham te komen. Ik twijfelde. Maar Fulham voelde zo goed. Ik sta er ook nog steeds achter. Daar beleefde ik mijn mooiste tijd als voetballer.”

Inmiddels is John al een tijdje gestopt als profvoetballer en is hij jeugdtrainer van FC Buitenboys onder 17. Zijn ploeg speelt in de vierde divisie en speelt hier om het kampioenschap.

“Nu ben ik trainer. Het is natuurlijk vrijwillig, Buitenboys Onder 17 trainen, maar dit is mijn werk. Ik had altijd al de droom om jeugdtrainer te worden. Na alles wat ik heb meegemaakt, wil ik die jongens een boodschap meegeven. Verder besteed ik veel tijd aan mijn dochtertje van bijna vier jaar. Ik kan elke dag bij haar zijn. Tot januari, want dan gaat ze naar de basisschool en dan is het over. Ik geniet echt van het leven.”

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kieknwatwort Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kieknwatwort
Gast
Kieknwatwort

En als jullie je afvragen waarom je zo weinig reacties krijgen op de artikelen: Het zou kunnen komen omdat de site echt onleesbaar is met al die oppoppende reclame. Echt niet te doen.

Kieknwatwort
Gast
Kieknwatwort

zeker opmerkelijk. Vooral omdat de tekst niet bij de kop past…