Zeer matig FC Twente verliest voor de tweede keer op rij

Vanavond kwam FC Dordrecht op bezoek in De Grolsch Veste. De Tukkers wilden het verlies van afgelopen maandag tegen RKC wegpoetsen. Het beste schoonmaakmiddel daarvoor is een overwinning. De ploeg van Marino Pusic verloor echter met 0-1.

De thuisploeg domineerde het grootste gedeelte van de eerste helft, maar sprankelend was het allerminst. FC Twente speelde pover en het baltempo was laag. Het kreeg de deksel op de neus toen Dordrecht na 42 minuten op voorsprong kwam uit een onterecht gegeven corner.

Onder een massaal fluitconcert werden de kleedkamers opgezocht.

Onder het mom van een aanvallende impuls werd Van der Heyden aan het begin van de tweede helft gewisseld voor Zekhnini. Maar ook in de tweede helft konden de Tukkers geen vuist maken.

FC Twente maakte geen moment aanspraak op de overwinning. De Tukkers hebben het geluk dat naaste concurrent Sparta niet maximaal kon profiteren. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch. Dit brengt de voorsprong terug tot zeven punten.