Zestienjarige Ould-Chikh schiet Jong FC Twente langs De Graafschap

Jong FC Twente heeft vanmiddag een knappe overwinning geboekt. In de eigen Grolsch Veste werd De Graafschap met 2-1 verslagen. Beide doelpunten van Twente werden gescoord door de zestienjarige Bilal Ould-Chikh.

De thuisploeg begon goed in de Grolsch Veste, die door de familiedag redelijk gevuld was. Al in de elfde minuut scoorde Ould-Chikh op schitterende wijze de 1-0.

Na rust was het opnieuw raak. Keeper Zwarthoed van De Graafschap kwam uit zijn doel maar miste de bal volledig, waardoor Ould-Chikh eenvoudig zijn tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken. Even daarvoor werd doelman Stevens gewisseld voor Plattel. Wat hem mankeert is nog niet duidelijk. In de slotfase scoorde Van de Pavert nog de eretreffer voor de gasten, maar daar bleef het bij. Door de overwinning klimmen de beloften naar de zeventiende plaats in de Jupiler League ten koste van Telstar.