Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Zijn de clubs de dupe geworden van de moeilijkheden bij FC Twente?”

“Zijn de clubs de dupe geworden van de moeilijkheden bij FC Twente?”

Jong FC Twente degradeerde afgelopen seizoen naar de derde divisie. De ploeg van trainer Dennis Demmers staat momenteel op de tiende plek op de ranglijst, waardoor eventuele promotie naar de tweede divisie een moeilijke opgave lijkt te worden. Ook Quick ’20 (Oldenzaal) en HSC’21 (Haaksbergen) komen uit in de derde divisie, echter hebben beide clubs dit seizoen weinig in te brengen.

“Twente is altijd een broedplaats van talent geweest, een voetbalmaffe streek”, vertelt clubwatcher Leon ten Voorde in de TC Tubantia. “Maar in de schaduw van alle problemen van FC Twente, worstelen ook onze traditionele vaandeldragers uit het amateurvoetbal met hun ambities. De tweede divisie is voor ons een andere wereld geworden. Zie het als de verhouding tussen de Premier League en de eredivisie.”

“Louter een kwestie van geld, een gebrek aan talent, of zijn de clubs ook de dupe geworden van de moeilijkheden in de opleiding bij FC Twente?”, vraagt Ten Voorde zich af. “HSC’21 en Quick ’20 spelen dit seizoen geen rol van betekenis. De tijd dat we hier met Stevo, Sportclub Enschede, HSC en Quick vier clubs op het allerhoogste niveau hadden is voorbij. Het zijn prachtige herinneringen aan gouden jaren, die waarschijnlijk niet snel terug zullen komen”, aldus Ten Voorde.

Reacties

  1. ihatereferees zegt:

    Dat het met de kerst niet gesneeuwd heeft komt ook door FC Twente. Wat een flauwe kul allemaal

Laat wat van je horen

*