Ziyech en Marokko zorgen voor megastunt door Spanje uit het WK te kegelen

De eerste grote stunt in de knock-outfase van het WK is een feit. Het Marokko van Hakim Ziyech kegelde één van de favorieten Spanje uit het toernooi. De Noord-Afrikanen hadden er een strafschoppenreeks voor nodig om de Spanjaarden op de knieën te krijgen.

Na 90 minuten spelen stond het nog altijd 0-0. In de slotminuut van de tweede helft van de verlenging kwam Marokko nog goed weg doordat Spanje op de paal schoot. In de strafschoppenreeks ontpopte doelman Bounou zich tot de held van Marokko door twee strafschoppen te keren.

Spanje wist geen enkele strafschop raakte schieten. De eerste belandde op de paal en de twee daaropvolgende werden gekeerd door Bounou. Hakim Ziyech nam de tweede strafschop namens Marokko en gooide alle frustraties in zijn schot de kiezelhard door het midden doel trof.

Nadat Benoun ongewild de spanning terug bracht door de derde strafschop te missen, was het routinier Busquets die ook faalde. Het was aan Hakimi om de wedstrijd definitief te beslissen en deed dat in stijl. Hij deed een Panenka terwijl doelman Simón een hoek zocht. Eindstand 3-0.

Met de zege hebben Ziyech en Marokko geschiedenis geschreven, want nog nooit bereikten de Afrikanen de kwartfinale van een WK. In deze kwartfinale treft het Portugal of Zwitserland. Beide landen spelen vanavond om 20:00 uur tegen elkaar.

Dat Ziyech het goed doet is ook goed nieuws voor FC Twente. Ziyech wil zijn huidige werkgever Chelsea FC verlaten en bij een transfer profiteert ook de Enschedese club mee. Hoeveel FC Twente kan krijgen hang af van de transfersom.