Ziyech en Tapia leiden FC Twente naar de overwinning in Deventer

Vanmiddag om 14.30 werd er aan de Vetkampstraat in Deventer afgetrapt door FC Twente. Go Ahead Eagles moest winnen om nog enige kans te maken om de na-competitie te ontlopen. En Twente... Twente wilde vooral winnen om een dramatische week af te sluiten met een overwinning. Daarbij wachten de Tukkers al 4 wedstrijden op een overwinning. Deze reeks kon gelukkig worden afgesloten en de 'degradatiestrop' komt steeds strakker om de nek van Go Ahead Eagles te zitten.

De wedstrijd begon rommelig en ging vooral in het begin alle kanten op, met veel balverlies over en weer. Het was Wijnaldum van de Eagles die na ruim een kwartier de spanning in de wedstrijd bracht. Een daverend schot van afstand spatte uiteen op de paal. Marsman stond als aan de grond genageld. Kort daarna kwam Go Ahead op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd slecht verwerkt en oud-twentespeler Wesley Verhoek kon profiteren en de bal over Marsman lepelen.

In de 28e minuut benutte Hakim Ziyech een penalty na een discutabele handsbal van een Go Ahead speler in de zestien meter. Tien minuten later werd het 2-1 voor FC Twente. Na een schitterende pass van Ziyech nam Tapia de bal aan in het strafschopgebied van de tegenstander en schoot met links vanuit een moeilijke hoek binnen.

Na rust deelde Twente de lakens uit en kwam al snel op een 3-1 voorsprong. Uit een hoekschop van wie anders dan Ziyech werkte opnieuw Tapia de bal achter doelman Van der Hart. Na deze goal richtte het thuis publiek in Deventer zich tegen het team uit Enschede. Later moest scheidsrechter Higler het ontgelden.

Felipe Gutiérrez

Na een uur voetballen werd de ster van de middag, Hakim Ziyech, vervangen door Felipe Gutiérrez. Ziyech scoorde één maal en gaf twee assits. Beide assits werden afgemaakt door Renato Tapia. In de bekerwedstrijd tegen PEC mocht Gutiérrez na lang blessureleed ook al zijn opwachting maken. Een basisplaats lijkt met deze wissel niet meer lang op zich te laten wachten voor de Chileen.

Na de 3-1 van Tapia vroeg in de tweede helft was het duel al beslist. Go Ahead leek zich bij het verlies neer te leggen en FC Twente speelde de wedstrijd rustig uit. Met deze overwinning sluit FC Twente een dramatische week positief af.
Opstelling GO AHEAD EAGLES: v.d.Hart,S.Nieuwpoort, Vriends (Amevor/81), v.d.Linden, Wijnaldum, v.Ooijen (Plet/62), Overgoor, Turuc, W.Verhoek (Reimerink/78),Kolder, De Sa

Opstelling FC TWENTE: Marsman,Martina,Bjelland, Andersen, Koppers, Tapia, Ziyech (Gutiérrez/60), Mokotjo, Ould-Chikh (Castaignos/71),Börven (Ebecilio/90+1), Mokhtar