Ziyech leidt Twente naar overwinning tegen oude ploeg

FC Twente heeft vandaag de laatste wesdtrijd van het seizoen gewonnen. In het Abe Lenstra stadion werd SC Heerenveen met 1-3 verslagen. Hierdoor eindigt de ploeg op een tiende plaats in de eredivisie.

Al na 20 seconden weet de thuisploeg op voorsprong te komen. Door slecht verdedigen kan Heerenveen direct vanaf de aftrap gevaarlijk worden. Marsman komt uit zijn goal om de bal van Veerman te verdedigen, maar hij is te laat, waardoor Slagveer de bal binnen kan glijden.

FC Twente krijgt in de eerste helft nog enkele kansjes op de gelijkmaker via Corona, Mokhtar en Koppers, maar de grootste kansen zijn voor Heerenveen. Zo belandt het schot van Larsson op de paal en weet Marsman de inzet van Veerman te redden.

Vijf minuten voor rust is Slagveer dichtbij zijn tweede treffer als hij oog in oog met Marsman staat, maar zijn schot gaat voorlangs. In de blessuretijd van de eerste helft krijgt Twente de eerste grote kans van de eerste helft, maar zijn schot kan net worden overgetikt door Nordfeldt.

Ook in de tweede helft krijgt Heerenveen kansen. Zo is het na drie minuten al Slagveer die in alle vrijheid op de Twentse goal af kan, maar Bjelland weet zijn eigen fout net optijd te herstellen. Na ongeveer een uur spelen krijgt FC Twente wat meer grip op de wedstrijd en creërt het wat meer kansen. Een schot van Mokhtar belandt in de handen van de doelman.

Dan slaat Hakim Ziyech toe. De oud-Heerenveenspeler, die al de gehele wedstrijd werd uitgefloten door de thuissupporters, nam sportieve wraak. Binnen een minuut weet hij twee keer het net te treffer, waardoor hij zijn club op een 1-2 voorsprong zet.

Niet lang daarna is het Engelaar die in zijn laatste wedstrijd voor de Tukkers de 1-3 op het scorebord zet. Uit een corner van opnieuw Ziyech weet hij de bal binnen te koppen, waardoor het team van Alfred Schreuder dit rampseizoen toch nog met een goed gevoel kunnen afsluiten. [google]

Geel: Mokotjo

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Martina, Bjelland, Koppers ('84 Schilder), Ziyech, Mokotjo, Ebecilio ('70 Castaignos), Corona, Eghan ('70 Engelaar) en Mokhtar.

Opstelling SC Heerenveen:Nordfeldt, Marzo, Otigba, St. Juste, Van Anholt, Vd Berg, de Roon ('67 Duarte), Thern, Slagveer, Veerman en Larsson.