Twente Insite

FC Twente Nieuws

Zomer somber over competitieslot: “In deze situatie heb je niks meer in eigen hand”

Zomer somber over competitieslot: “In deze situatie heb je niks meer in eigen hand”

Ramon Zomer speelde van 2002 tot 2009 bij FC Twente. In 2016 beëindigde hij na een zware blessure zijn loopbaan als profvoetballer. Hij stond toen bij Heracles Almelo onder contract. Vanmiddag was hij te gast bij het Facebook-programma Oosttribune van RTV Oost.

“Vooraf had niemand gedacht dat Twente het Ajax moeilijk kon maken”, zegt de oud-verdediger over de wedstrijd van zondag. “Ajax had gewoon een veel te laag tempo om door dit Twente te komen, want die speelden met veel man achter de bal.”

Zomer denkt dat Twente het tegen Sparta nog wel eens lastiger kan krijgen. “Als je tegen Ajax speelt, krijg je de ruimte wel. Ajax loopt wel vooruit. Maar Sparta zal geen open huis gaan houden, die houden de ruimtes compact. Een Tighadouini gaat het dan veel lastiger krijgen denk ik.”

Ook over het vervolg van de competitie is Zomer niet positief gestemd. “Als je in zo’n situatie zit, heb je niks meer in eigen had. Niemand voetbalt nog met vertrouwen. Ale je onderaan staat en je omhoog moet, is dat nooit makkelijk. Ook niet als je een relatief gemakkelijk programma hebt.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op