Twente Insite

FC Twente Nieuws

Zondagavond 8 uur als speeltijd: “Hoe bedenk je het? Daar maak je geen hond blij mee”

Zondagavond 8 uur als speeltijd: “Hoe bedenk je het? Daar maak je geen hond blij mee”

FOX Sports heeft onlangs een voorstel gedaan om op zondagavond om 8 uur te gaan spelen. De voetbalzender kwam recentelijk langs alle eredivisieclubs met dit voorstel. FC Twente heeft nog niet gereageerd op het voorstel, maar FC Groningen-directeur Hans Nijland is absoluut niet te spreken over het idee. “Hoe bedenk je het? Daar maak je geen hond blij mee”, vertelt Hans Nijland tegenover Voetbal International.

De directeur van FC Groningen maakt zich zorgen over de teruglopende supportersaantallen tijdens wedstrijden. “We hebben het hartstikke goed met ons tv-contract, maar we moeten niet doorslaan. Legere stadions zijn qua uitstraling niet in het belang van FOX. Minder binding met de fans ook niet.”

Volgens Nijland is dit in het huidige seizoen wel voorgekomen. “Voorbeeld: Feyenoord tegen Roda JC stond geprogrammeerd op Kerstavond. Als veel katholieke Limburgers naar de mis willen. Waarom houden we daar geen rekening mee? Zelf speelden we om half één in Kerkrade. Onze supporters vertrokken om zeven uur! Dat begint op werk te lijken.”

Hij doet een oproep aan de KNVB en eredivisie. FC Groningen startte de competitie dit seizoen in augustus met de derby tegen Heerenveen, maar de competitie zou volgens de directeur pas later van start moeten gaan. “Normaal gesproken stijf uitverkocht. Maar we hadden tweeduizend lege plekken. Want het was begin augustus. Dan ligt iedereen nog op het strand van Ameland of aan de Costa Brava. We schieten ons in eigen voet. De Eredivisie zou pas in september moeten beginnen.”

Nijland pleit voor veranderingen en stelt dat de clubs de fans “niet kunnen blijven duperen. We moeten even heel nederig zijn. Dat overal de publieke belangstelling voor het eerst sinds mensenheugenis terugloopt, lijkt mij een wake-up call.”

4
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Herman VeltVoetbalvrouwfredihatereferees Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Herman Velt
Gast

Fox maakt voetbal kapot

Voetbalvrouw
Gast
Voetbalvrouw

Welke malloot bedenkt dat nou weer kunnen ze fox niet an blok boycotten en met z’n allen naar een andere tv zender gaan solidariteit van alle clubs moet dit kunnen brengen want denk wel
ALS U HET WIL STAAT HEEL HET RADERWERK STIL en dat weten ze bij fox ook wel 🤔🤔🤔

fred
Gast
fred

zaterdag half acht , zondag half 3.

ihatereferees
Gast
ihatereferees

Ik vind sowieso dat Fox het voetbal kapot maakt, wedstrijden om 20.45 wie bedenkt zo iets. Voor de opgeschoten jeugd misschien een goede tijd ( kunnen ze gelijk door naar de kroeg) maar voor gezinnen is dit een onmogelijke tijd. als daar de zondag om 20.00 uur bij komt zal dat zonder meer supporters gaan kosten. maar alles voor de TV gelden. lang leve Fox