Zwak FC Twente door naar tweede ronde KNVB-beker, wereldgoal Zerrouki

FC Twente heeft zich woensdagavond zonder sprankelend voetbal weten te kwalificeren voor de tweede ronde van de KNVB-beker. De ploeg van Ron Jans moest op bezoek bij derde divisionist SV OSS '20 en maakte het zichzelf lastig door de wedstrijd niet al in de eerste helft in het slot te gooien. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-0 overwinning voor de ploeg uit Enschede.

Aan de 1-0 ging wel een overtreding vooraf van Misidjan die eindelijk een keer mocht starten in de basis. Via Smal kwam de bal bij Zerrouki terecht die de bal van zo'n 18 meter, via de binnenkant van de paal, in de kruising joeg.

Na een grote kans van Bosch was het Van Wolfswinkel die in de 34e minuut aan mocht leggen vanaf elf meter. De spits faalde en schoot de bal over het doel. Een minuut later kreeg SC OSS '20 een grote kans, maar zag deze gekeerd worden door Unnerstall.

Nadat Bosch wegens een blessure in de 39e minuut werd vervangen door Staring was het Limnios die in de 43e minuut eveneens verzuimde FC Twente op 2-0 te zetten. De Griek onderschepte de bal, maar ging voor eigen succes in plaats van de bal af te geven op de compleet vrijstaande Misidjan. De inzet van Limnios werd gekeerd door de goalie.

Tweede helft

In de rust vond Jans het nodig om zijn tweede wisselmoment te pakken. Limnios bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Cleonise. De Tukkers kwamen allesbehalve scherp uit de kleedkamer en na zo'n vijf minuten in de tweede helft werd de thuisploeg wat brutaler. In de 57e minuut kreeg het zelfs een grote kans op de gelijkmaker, maar het schot van SV OSS ging rakelings over.

In de 61e minuut de eerste grote kans voor FC Twente. Opnieuw was het Van Wolfswinkel die de mogelijkheid onbenut liet. Van zo'n vijf meter kopte de spits de bal via de grond over. Het was duidelijk niet de dag van de aanvalsleider van de Tukkers. In de 65e minuut bracht Jans de laatste twee wissels in het veld. Rots en de debuterende Markelo kwamen in het veld voor Ugalde en Misidjan.

I het laatste kwartier was FC Twente weer de bovenliggende partij. In de 79e minuut pakte Staring nog een gele kaart wegens vasthouden om een uitbraak van SV OSS '20 te voorkomen. In de 89e minuut wilde SV OSS nog een strafschop, maar de redding van Unnerstall was keurig op de bal. In blessuretijd vuurde Markelo nog een keer op doel, maar de aanvaller zag zijn schot gekeerd worden door de doelman. In de laatste minuut van de blessuretijd scoorde FC Twente toch nog de 2-0. Uit een counter was het Rots die Zerrouki bediende. De Algerijn scoorde hiermee zijn tweede doelpunt in dienst van de Tukkers.