Zwak FC Twente krijgt laagvlieger Excelsior niet op de knieën

FC Twente heeft zondagmiddag in stadion Woudestein met 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior. De ploeg van trainer René Hake wist niet te overtuigen en mocht gedurende de 90 minuten ook geen aanspraak maken op de overwinning. Na een 1-0 achterstand via Nigel Hasselbaink, kwam FC Twente op 1-1 door het eerste eredivisie-doelpunt van Fredrik Jensen.

FC Twente begon slecht aan de wedstrijd en kwam na een kleine dertien minuten goed weg toen een doelpunt van Nigel Hasselbaink wegens buitenspel werd afgekeurd. De Tukkers zagen dit niet als een waarschuwing en een kleine twee minuten later lag de bal alsnog achter doelman Nick Marsman. Khalid Karami gaf vanaf de rechterkant de bal voor en het was Hasselbaink die de bal tussen Stefan Thesker en Joachim Andersen tegen de touwen werkte: 1-0.

De Tukkers bleven in hetzelfde lage tempo spelen en creëerde vrij weinig. Toch kreeg FC Twente via Yaw Yeboah na 32 minuten een uitgelezen kans op de gelijkmaker, uit een korte corner van Mateusz Klich schoot de Ghanees echter voorlangs. Drie minuten later was het alsnog raak. Na een aanval over rechts via Klich en Yeboah kreeg Jensen de bal via de hand van Jordy de Wijs in zijn voeten, waarna de Fin de 1-1 tegen de touwen werkte. Dit was tevens de ruststand.

Excelsior opende sterk in de tweede helft en kreeg binnen een paar minuten direct enkele mogelijkheden om op een 2-1 voorsprong te komen, maar de Kralingers verzuimden dit. In de 51ste minuut was er weer een kans voor FC Twente, Yeboah werkte een vrije trap net naast het doel.

De ploeg van trainer René Hake herstelde zich van een zwak begin aan de tweede helft en kreeg direct nog een grote kans. Het was Klich die vanaf randje zestien op de vuisten van Excelsior-doelman Warner Hahn schoot. Uit de corner die hieruit volgde schoot Andersen de bal ruim naast, waardoor de Tukkers nog steeds niet een corner hebben gescoord. Een paar minuten kreeg Jensen wederom een grote kans, maar ook hij stuitte op de vuisten van Hahn.

[google]In de minuten die volgden waren er over en weer wat kleine kansjes, maar in de 69ste minuut kreeg Oussama Assaidi de grootste. Uit een voorzet vanaf rechts van Jensen kopte de Marokkaanse vleugelaanvaller ruim over. Gedurende tien minuten gebeurde er weer weinig in de wedstrijd, totdat Mike van Duinen in de 80ste minuut van ongeveer 18 meter een gevaarlijk schot loste waarop Marsman de bal weg moest boksen.

De wedstrijd kabbelde zich verder verder voort en het niveau van de wedstrijd vervolgde zich in het zelfde zwakke niveau als de voorgaande tachtig minuten. FC Twente had op het einde wel meer inhoud dan Excelsior, maar wist daar niet van te profiteren. Ook in de drie minuten blessuretijd wist FC Twente niet tot scoren te komen, dit leverde dan ook een 1-1 eindstand op.