Zwak FC Twente onderuit bij directe concurrent FC Emmen

Afgelopen zondag stond het eredivisietreffen tussen FC Emmen en FC Twente oorspronkelijk op het programma. De KNVB besloot door storm Ciara het duel echter af te gelasten en te verplaatsen naar dinsdagavond. Toch zat er voor FC Twente niks in het vat in Emmen.

In de eerste helft waren de kansen met name voor FC Emmen. In de 29ste minuut kwamen de Tukkers goed weg nadat een vrije trap van Glenn Bijl via de kruising uit het doel stuiterde. Twee minuten later schoot Kerim Frei namens de thuisploeg de bal langs doelman Joël Drommel het doel in, echter constateerde de assistent-scheidsrechter buitenspel. Toch zette diezelfde Frei zijn ploeg vlak voor rust op 1-0.

Aan het begin van de tweede helft was FC Emmen zeer dicht bij de verdubbelingstreffer. Sergio Peña had de bal van dichtbij voor het inschieten, maar wist Drommel niet te passeren. In de 64ste minuut besloot Haris Vuckic om namens de Tukkers een schot te lossen. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Anco Jansen de eindstand op 2-0.

Overigens liep middenvelder Javier Espinosa in Emmen tegen een schorsing aan. De 27-jarige middenvelder ontving in de eerste helft zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij het thuisduel met AZ aankomende zaterdag zal moeten missen.