FC Zwolle – FC Twente – KNVB Beker – 2010

In het FC Zwolle Stadion in Zwolle zagen, op 09 November 2010, 10.000 toeschouwers (voor het eerst uitverkocht) een behoorlijk gewijzigd FC Twente spelen tegen FC Zwolle. Onder meer Bryan Ruiz, Wout Brama en Nacer Chadli begonnen op de reservebank waarbij Arnold Bruggink en Anouar Diba voor het eerst in de basis begonnen bij FC Twente, net als het talent Michael Schimpelsberger. Ook Sander Boschker kreeg de voorkeur boven Nikolay Mihaylov en Bernard Parker mocht het als rechtsbuiten proberen.

Na 45 minuten spelen was de tussenstand 0-0 waarbij beide ploegen enkele mogelijkheden hebben gehad om de score te openen, in een snelle maar niet hoostaande voetbalwedstrijd. De eerste 25 minuten was FC Twente behoorlijk aktiv echter liet het de resterende tijd na het misschien wel bevrijdende doelpunt te maken terwijl het wel een strafschop had moeten krijgen.

De tweede helft kreeg Janko een mooie kopkans echter draaide de bal naar het doel toe in plaats van het doel af en had hij er toch moeite mee. Aan de andere kant keeg Schreurs na een voorzet van Ars een grote kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten echter schoot Schreurs hoog over. In de 64e minuut komen Ruiz en Chadli erin om Bruggink en Parker te vervangen. Michel Preud’homme probeert door deze dubbele wissel de wedstrijd naar zich toe te trekken. 10 Minuten voor tijd geeft Vujičević een perfekte pass op Chadli die mooi inschiet. FC Zwolle komt drie minuten voor tijd door ingewisselde Yanic Wildschut op 1-1 en er moet een verlenging aan te pas komen.

De eerste helft van de verlenging leverde geen noemenswaardige kansen op echter in de 2e helft kreeg Wildschut een dot van een kans die echter niets voor FC Zwolle opleverde. Met alleen Janko voorin had FC Zwolle het beste van het spel in de 2e helft van de verlenging en liep FC Twente achter de bal aan en door een foutje van Boschker werd het nog bijna 2-1.

In een echte Bekerwedstrijd moest het duel door strafschoppen worden beslist. Bryan Ruiz 0-1, Ars 1-1, Landzaat 2-1, Slot 2-2, Dario 2-3, Olijve mist (Sander Boschker pakt hem), Chadli 2-4, Van den Berg 3-4, Douglas 3-5. En FC Twente wint en bekert door

Opstelling FC Zwolle: Boer, Bakkati, Botteghin, Reijnen, Justiana, Slot, Van Polen (105’ Olijve), Van der Haar (116’ Bakker), Ars, Schreurs (78’ Wildschut), Van den Berg

Opstelling FC Twente: Boschker, Schimpelsberger (89’ Stockentree), Douglas, Wisgerhof, Leugers, Landzaat, Bruggink (64’ Chadli), Vujicevic, Parker (64’ Ruiz), Janko, Diba.