Castaignos schiet Twente langs PEC

FC Twente heeft vandaag een belangrijke overwinning geboekt. In het IJsseldelta stadion was de ploeg met 1-2 te sterk voor PEC Zwolle. Luc Castaignos was verantwoordelijk voor de twee Twentse treffers.

Na 28 minuten kwam PEC Zwolle op voorsprong, nadat Ryan Thomas op aangeven van Stef Nijland eenvoudig door de verdediging van FC Twente kon breken en in alle vrijheid Marsman passeerde. Daarvoor had FC Twente al een paar goede kansen gehad, maar de ploeg had problemen met de afronding. Zo wisten Castaignos, Ziyech en Ebecilio doelman Hahn niet te passeren.

Ruim tien minuten na de openingstreffer was het wel raak voor de Tukkers. Luc Castaignos wist drie spelers van PEC uit te spelen en vervolgens het net te treffen: 1-1. Met deze stand op het scorebord gingen de ploegen rusten.

Na rust zette PEC Zwolle FC Twente gelijk onder druk. Marsman kon ternauwernood voorkomen dat Nijland van dichtbij binnentikte. Niet lang daarna was de uitploeg dichtbij een voorsprong. Ziyech gaf de bal uit een counter voor aan Castaignos, maar het schot van de spits belandde in de handen van Hahn.

Ook Corona was dichtbij de 1-2, maar zijn schot werd van de lijn gehaald door de doelman. Daarna was het bijna raak voor PEC, nadat Martina de bal volledig verkeerd raakte en bijna in het eigen doel schoot. Tien minuten voor tijd was het wel raak voor FC Twente, toen Castaignos de voorzet van Corona feilloos binnen wist te schieten.

Ondanks de voorsprong waren de drie punten voor FC Twente nog niet veilig gesteld. Vlak na het doelpunt van Castaignos kreeg Ben Reinstra de kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging rakelings naast. Ook Drost was in de laatste minuut dichtbij een doelpunt voor de thuisploeg, maar hij stond buitenspel.

Castaignos kreeg in de slotminuten van de wedstrijd nog de uitgelegen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij schoot recht op Warner Hahn. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, waardoor FC Twente de punten mee naar Enschede kan nemen.

Door deze overwinning staat FC Twente op een vierde plaats. De club uit Enschede heeft evenveel punten als nummer drie Feyenoord. De achterstand op nummer twee Ajax blijft vijf punten. Koploper PSV liet vandaag twee punten liggen in Groningen, waardoor de voorsprong op Twente is verkleind tot zeven punten. [google]

Geel: Lukoki, Kusk

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Saymak ('80 Brama), Lukoki, Nijland ('70 Ferfelis), Drost, Rienstra, Thomas

Opstelling FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Mokotjo, Ebecilio, Ziyech, Mokhtar ('81 Kusk), Castaignos, Corona ('87 Tapia).