Gelijkspel voor FC Twente Vrouwen tegen Standard Luik

De topper tussen FC Twente Vrouwen en Standard Luik is geëindigd in 1-1. Door dit gelijke spel blijft het verschil tussen beide teams twee punten.

In de eerste helft had FC Twente een veldoverwicht, wat leidde tot kansen van onder andere Jill Roord, Ellen Jansen en Siri Worm. Ook Standard Luik kreeg na een individuele actie in het stafschopgebied een kans, maar het schot van de speelster werd geblokt door Maud Roetgering. Er werd niet gescoord.

[google]Na een uur spelen kwam Standard op voorsprong door een doelpunt van Sara Yüceil. Tien minuten voor tijd wist Jill Roord de thuisploeg weer op gelijke hoogte te zetten. Beide ploegen kregen nog wel kansen om de winnende treffer te maken, maar uiteindelijk bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Lachende derde is Ajax dat thuis won van PSV en hiermee de koppositie overneemt. Het verschil tussen Ajax en de nummer drie FC Twente is nu vier punten, echter hebben de Amsterdammers wel een wedstrijd meer gespeeld.