Jong FC Twente herstelt zich van nederlaag in Groningen

FC Twente begon de Beloftencompetitie met een uitstekende zege op kampioen Vitesse (3-2), de week erop verloor de ploeg met dezelfde cijfers van Jong FC Groningen. Vanavond kreeg de ploeg van trainer Michel Jansen de kans om zich te herstellen van de nederlaag. De beloften speelden in Utrecht tegen Jong FC Utrecht en wisten na een 1-0 achterstand met 1-3 te winnen, mede door twee doelpunten van Jari Oosterwijk.

Na 13 minuten kwam Jong FC Twente op achterstand tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht door een treffer van Rubio Rubin, die de bal diagonaal achter doelman Joël Drommel schoot. Verder golfde het spel op en neer in de wedstrijd. Vlak voor rust schoot Jari Oosterwijk de gelijkmaker achter voormalig FC Twente-doelman Filip Bednarek. Dit was tevens de ruststand.

Na rust nam Jong FC Utrecht het initiatief en kreeg het enkele kansen via Mark Diemers (lat) en Kallon en Peterson zetten Drommel aan het werk. De talentvolle goalie kwam steeds als winnaar uit de strijd.

Jong FC Utrecht drong steeds meer aan, maar tegen de verhouding in kwam Jong FC Twente op voorsprong. Jari Oosterwijk maakte zijn tweede avond en tekende daarmee aan voor de 1-2. De ploeg uit de Domstad bleef aandringen om de gelijkmaker te maken, maar het was Jong FC Twente dat de wedstrijd in de 72ste minuut in het slot gooide. Merlin Schütte kopte de 1-3 binnen. Dit was tevens de eindstand.

Opstelling Jong FC Utrecht: Bednarek; Vreekamp, Abena (23' De Lange), Rosheuvel, De Jong (74' Antwi); Diemers, Strieder, Ludwig; Peterson (67' Boukhari), Rubin en Kallon.

Opstelling Jong FC Twente: Drommel; Van der Lely, Andersen (77' Landwehr), Jensen, Schwering; Van der Heyden, Hölscher, Eghan; Schmidt, Oosterwijk en Schütte (80' Swieter).