Ongunstige uitgangspositie Nederlands vrouwenelftal

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zich zaterdagavond in het eerste play-off duel met Italië, voor het laatste WK-ticket niet weten te belonen. Na een slechte eerste helft en een overwicht in de tweede helft wist het team van Roger Reijners zichzelf niet te belonen, zodoende eindigde het duel met de Italianen in 1-1. Siri Worm, back van de FC Twente Vrouwen, speelde de gehele wedstrijd. Jill Roord, die voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat, zat evenals Sari van Veenendaal op de bank.

Oranje speelde in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag voor maar liefst 13.109 toeschouwers, een record voor de Oranje Vrouwen, nog nooit eerder zaten er zoveel toeschouwers in het stadion voor een wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal. Na een aarzelend begin, waarin geen van de beide teams het overwicht had, kwam Italië na 19 minuten op voorsprong door een doelpunt van Melania Gabbiadini.

[google]Na rust gooiden de Oranje Vrouwen wat meer de schroom van zich af. Na 54 minuten beloonde de ploeg van Roger Reijners zich dan ook met de verdiende gelijkmaker, Manon Melis gaf vanaf randje zestien een lage voorzet die door de 18-jarige Vivianne Miedema werd binnen geprikt. Na de gelijkmaker had Oranje het betere van het spel en creëerde het nog vele kansen. Miedema had tien minuten voor tijd nog wel de 2-1 op de schoenen, maar de 18-jarige spits van Bayern München Vrouwen kreeg de bal niet over de doellijn. De wedstrijd eindigde zodoende dan ook in 1-1.

Siri Worm speelde de gehele wedstrijd, terwijl Jill Roord en Sari van Veenendaal de gehele wedstrijd op de bank bleven. Anouk Dekker was geschorst en zat daarom niet bij de selectie, bij de return is de aanvalster van de FC Twente Vrouwen weer speelgerechtigd. Donderdag spelen de Oranje Vrouwen in Verona de return, in dit duel zal beslist worden wie mag deelnemen aan het WK in Canada in 2015.

Enquete bezoekers Twente Insite

Beste bezoeker, Graag nodig ik u uit om deel te nemen aan onze korte enquête. Uw mening is belangrijk welke we gebruiken om onze dienstverlening verder te optimaliseren. Het onderzoek is anoniem en de resultaten zullen niet worden verstrekt aan derden. Het invullen van de vragenlijst duurt nog geen twee minuten. Dank voor uw medewerking!