Twente komt bij PEC Zwolle niet verder dan gelijkspel

FC Twente heeft vanmiddag een 1-1 gelijkspel geboekt bij PEC Zwolle. Guyon Fernandez scoorde na rust voor de thuisploeg, waarna Quincy Promes voor de gelijkmaker tekende.

[google]FC Twente heeft nu al vier wedstrijden op rij niet gewonnen.

In het eerste deel kwam het leukste voetbal van Zwolse kant. Er waren een paar aardige acties vanaf de vleugels. De Twentse doelman Nick Marsman greep in bij schoten van Guyon Fernandez en Giovanni Gravenbeek. Mateusz Klich werd nog een keer vrijgespeeld in het centrum, maar stuitte eveneens op Marsman.

Bij FC Twente was vooral Luc Castaignos dreigend. Na 20 minuten kwam de jeugdinternational na een aardige individuele actie vrij voor keeper Diederik Boer, maar strandde vervolgens op de Zwolse doelman. Even later verlengde Castaignos een diepe pass van Felipe Gutiérrez, maar zag de bal net over het doel gaan.

FC Twente speelde in een wat andere samenstelling dan gebruikelijk. Cuco Martina, in de zomer overgekomen van RKC Waalwijk, en Robbert Schilder stonden in de basis. Voor Schilder was dat voor het eerst sinds een langdurige blessure. Rasmus Bengtsson (geschorst) en Dico Koppers (geblesseerd) ontbraken. Bij Zwolle keerde Boer na een kwetsuur terug in het doel. Aanvaller Fred Benson ontbrak na de rode kaart vorige week bij PSV. Daardoor mocht Fernandez voor het eerst sinds eind augustus weer eens van het begin opdraven.

Kort na de hervatting kwam Zwolle op voorsprong. Bij een Twentse aanval verspeelde Castaignos vrij simpel de bal, waarna Zwolle het initiatief meteen razendsnel overnam. Uiteindelijk tikte Fernandez in na een voorzet van Giovanni Hiwat, 1-0. Het was de vierde treffer van het seizoen van de oud-Feyenoorder.

Nadat Dusan Tadic via de kluts al eens de lat trof, kwam FC Twente na 72 minuten langszij. Quincy Promes nam een door Joost Broerse van richting veranderde voorzet van Roberto Rosales fraai aan en rondde bekwaam af, 1-1.

PEC Zwolle - FC Twente 1-1 (0-0)

1-0 Fernandez (49)
1-1 Promes (72)