FC Twente Nieuws

6546 reiskilometers en 82 busuren voor meest fanatieke FC Twente supporters

6546 reiskilometers en 82 busuren voor meest fanatieke FC Twente supporters

Het is een bijzonder seizoen voor de supporters van FC Twente. Niemand had enkele jaren geleden verwacht ooit in één seizoen op bezoek te moeten bij Telstar, FC Oss, Helmond Sport, FC Volendam en RKC Waalwijk. De bedoeling is dat het bij een eenmalig rondje eerste divisie blijft. En als we dan toch moeten, dan maar massaal!

Voor de meest fanatieke supporters hebben we een overzicht gemaakt van de te verwachten reiskilometers in de Keuken Kampioen Divisie. De kortste rit is is die naar Go Ahead Eagles in Deventer. De afstand tussen de Grolsch Veste en de Adelaarshorst is slechts 59 kilometer. Het stadion dat qua kilometers asfalt het verst weg ligt van de Grolsch Veste is met 245 kilometer het Parkstad Limburg Stadion van mede-degradant Roda JC. Een goede nummer twee op de lijst is de Geusselt van MVV met een reisafstand van 243 kilometer.

Twee werkweken onderweg
Tellen we de afstanden op tussen de Grolsch Veste en de stadions van de overige 19 eerste divisie-clubs dan komen we uit op 3273 kilometer. Omdat iedere Tukker ook graag weer terugkeert naar Twente moet dit aantal worden verdubbeld en komen we uit op een totaal aantal reiskilometers van 6546 kilometer. Rijdt de bus gemiddeld 80 kilometer per uur dan zit iemand die alle uitwedstrijden bezoekt dit seizoen 82 uren in de bus. Dat zijn twee volle werkweken!

[google]

Bezettingsgraad van 100%
Zoals verwacht reizen de supporters dit seizoen ook massaal mee af naar de uitwedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De bezettingsgraad is op moment van schrijven nog altijd 100%.

* De getoonde kilometers gelden voor een enkele reis.
* De getoonde kilometers gelden voor een enkele reis.

Foto: Pro Shots
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties