FC Twente Nieuws

Aitor kroont zich tot Overijssels topscorer van 2019

Aitor kroont zich tot Overijssels topscorer van 2019

Aitor Cantalapiedra mag zich Overijssels topscorer van 2019 in het betaald voetbal noemen, zo weet RTV Oost te melden. De FC Twente-aanvaller kwam dit kalenderjaar vijftien keer tot scoren en spant daarmee de kroon.

Aitor bezorgde FC Twente in de tweede seizoenshelft van de Keuken Kampioen acht doelpunten. In de eerste helft van het opvolgende seizoen in de eredivisie zette de Spanjaard zeven treffers achter zijn naam.

De topdrie wordt aangevuld door vertrokken Heraclied Adrián Dalmau (13) en diens opvolger Cyriel Dessers (12). Haris Vuckic ziet zichzelf met negen treffers terug op de vijfde plek. Tom Boere, die FC Twente afgelopen zomer verliet, staat één plek lager. Hij kwam namens de Tukkers zeven keer tot scoren in 2019.

[google]

In de zomer van 2018 nam FC Twente Aitor over van Sevilla FC. De vleugelaanvaller kwam tot dusver tot 58 wedstrijden voor de club uit Enschede. Hierin was hij goed voor 24 doelpunten en zeventien assists.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties