Ajax - FC Twente (1-1) 2011-2012

De topper tussen Ajax en FC Twente is zaterdagavond in een gelijkspel geëindigd. Luuk de Jong zorgde namens de tukkers vier minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Ajax begon fel aan de wedstrijd en stond na tien minuten al op voorsprong. Miralem Sulejmani schoot de bal binnen na een goed uitgevoerde counter met Derk Boerrighter in de hoofdrol (1-0).
Even later werd een glaszuivere treffer van Jan Vertonghen afgekeurd. De goal van de Belg werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De verdediger van Ajax stond bij lange na geen buitenspel.

Twente sterker in tweede bedrijf

Twente kreeg een in de tweede helft steeds meer grip op de wedstrijd. In de 65e minuut redde Ajax-keeper Kenneth Vermeer op prachtige wijze een kopbal van de ingevallen Danny Landzaat. De middenvelder van Twente kreeg de grootste kans van de wedstrijd namens de tukkers.

Foto's Ajax - FC Twente (1-1)

[nggallery id=266]

Twente ging de laatste twintig minuten van het duel druk zetten. Ajax beperkte zich alleen maar tot het tegenhouden van de bal. Dat resulteerde uiteindelijk in de 1-1. Vier minuten voor tijd kopte Luuk de Jong goed binnen na een afgemeten voorzet van Peter Wisgerhof.

Opstellingen

Ajax: Vermeer, v.d.Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, De Jong, Janssen, Eriksen, Sulejmani (63/Enoh), Sigthórsson (81/Bulykin), Boerrigter.

FC Twente: Michailov, Cornelisse (74/John), Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Janssen (81/Janko), Brama, Fer (59/Landzaat), Rosales,De Jong, Bajrami.

Vink "doodziek"

Pieter Vink baalde zaterdag enorm na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente: 1-1. Op aangeven van de grensrechter keurde de scheidsrechter een doelpunt van Jan Vertonghen, bij een voorsprong van 1-0 voor Ajax, af wegens buitenspel. Ten onrechte, zo bleek later.

'Ik ben hier doodziek van. Op zo'n moment kan je door de grond zakken', aldus Vink, die toen hij na rust het veld weer opkwam van meerdere kanten te horen kreeg dat hij en zijn assistent het mis hadden. 'Dan denk je: dat zou toch vervelend zijn. Ik heb verloren vandaag.'

Adriaanse "Twente mentaal sterk

Trainer Co Adriaanse van FC Twente was zaterdag blij dat zijn ploeg de Amsterdam ArenA met een gelijkspel (1-1) verliet. 'Ajax speelde in het begin in een zeer hoog tempo en was gevaarlijk', zei de coach. 'Als Ajax in de eerste helft twee of drie keer scoort, krijg je misschien een heel andere wedstrijd.'

FC Twente kwam na rust sterk terug en maakte kort voor tijd via Luuk de Jong gelijk. 'Conditioneel en mentaal heeft mijn ploeg het goed gedaan', aldus Adriaanse, wiens wissels goed uitpakten. 'Bij elke wissel stond het elftal meer aanvallend ingesteld en kregen wij meer spelaandeel', zo zag hij.