Twente Insite

FC Twente Nieuws

ATC’65 vecht om FC Twente Vrouwen te behouden: “Ze hadden beloofd om te blijven”

ATC’65 vecht om FC Twente Vrouwen te behouden: “Ze hadden beloofd om te blijven”

FC Twente Vrouwen besloot enkele weken terug om haar wedstrijden en trainingen niet meer bij het Hengelose ATC’65 af te werken, maar per komend seizoen gebruik te maken van Achilles ’12 als nieuwe thuisbasis. Toch legt ATC’65 voorzitter Martin Weghorst zich er niet bij neer, vooral omdat de mededeling vanuit FC Twente Vrouwen onverwacht kwam.

“Zeker nadat ze ons eind juni hadden verzekerd komend seizoen te blijven”, zegt Weghorst in gesprek met De Twentsche Courant Tubantia. “Bovendien hebben we, op dringend verzoek van de stichting, een contract hebben getekend voor minimaal vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar. Ik wil weten welke afspraken toen precies zijn gemaakt”, aldus Weghorst, die afvraagt of het contract wel juist is opgezegd.

Hans Siers, voorzitter van FC Twente Vrouwen, baalt van die opstelling. “We hebben juist afgesproken na de vakantie dit netjes op te lossen in een gesprek met ATC én de gemeente Hengelo. We zijn ATC dankbaar voor alles wat de club voor ons heeft gedaan en willen hoe dan ook op goede voet verder met alle amateurclubs in de regio.”

De zaak verdient volgens Siers echter niet ‘de schoonheidsprijs’. “Het vrouwenvoetbal valt straks weer onder verantwoordelijkheid van FC Twente en iedereen weet hoe moeilijk de club het heeft. Dat heeft de afgelopen tijd allemaal meegespeeld”, besluit Siers.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op