Bengtsson furieus: "Scheidsrechter schorsen"

Rasmus Bengtsson was gisteren furieus op scheidsrechter Wiedemeijer en diens assistent. Na rust kreeg ADO bij een 0-1 achterstand een penalty wat volgens de Zweed absoluut geen penalty had mogen zijn. De strafschop werd gegeven op advies van de grensrechter. Na afloop deed Bengtsson zijn beklag en haalde hij uit naar de arbitrage.

"Die strafschop was een grote grap. Spelers kunnen na een rode kaart geschorst worden, maar van mij mogen ze deze scheidsrechter ook wel schorsen. Het had me overigens niet verbaasd als hij mij eraf had gestuurd", aldus een gefrustreerde Bengtsson tegenover TwenteSport.

"Als er voor elk licht contact een penalty wordt gegeven, had ik er na de eerste twee corners ook al twee mogen hebben. Volgens mij had de vierde official zelfs het slechtste zicht op de situatie. Ik probeerde gewoon voor hem te komen en ik weet niet of hij zich liet vallen of wat er precies gebeurde, maar voor mij was dit geen penalty. No Way.’

Na de benutte strafschop kwam ADO zelfs nog op een 1-2 voorsprong. Invaller Shadrach Eghan wist de schade te beperken door in de 86e minuut vanaf 20 meter de gelijkmaker binnen te knallen.