Twente Insite

FC Twente Nieuws

Besluit KNVB: Alle eredivisiewedstrijden onder leiding van videoscheidsrechter

Besluit KNVB: Alle eredivisiewedstrijden onder leiding van videoscheidsrechter

Beslissingen van scheidsrechters worden bijna elke wedstrijd wel een aantal keer in twijfel getrokken. Om discussies en fout gemaakte beslissingen tegen te gaan is er bij sommige wedstrijden al doellijntechnologie aanwezig. Maar door de hoge prijs die het met zich meebrengt is dit niet overal mogelijk. Dan is er nog de videoscheidsrechter. De KNVB besluit om deze definitief in te voeren in het eredivisie-voetbal.

Vanaf het seizoen 2018/2019 gaat de KNVB de videoscheidsrechter invoeren. “FIFA heeft met alle voetbalbonden een traject afgesproken. Dat betekent tot en met 2018 testen. Tot die tijd zal er niets veranderen.” vertelt projectleider Mike van der Roest in gesprek met de NOS.

Testen gebeurt volgens Van der Roest al veel in Nederland en in het volgende seizoen zal bij meerdere bekerwedstrijden een videoscheidsrechter aanwezig zijn. “En vanaf seizoen 2018/2019 alle eredivisiewedstrijden. Op internationaal niveau bij het jeugd-WK en de Confederations Cup. Daarna wordt er geëvalueerd en is het aan de FIFA en aan de spelregelcommissie IFAB. We zitten nu dus in een testperiode.”

Echter zitten er nog wel haken en ogen aan het functioneren van een videoscheidsrechter. In de Champions League wedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid kwam er veel kritiek op de video-arbiter. “Ik heb de momenten teruggekeken en dat is best even slikken. Maar ik schrik niet omdat de arbitrage zo slecht was, want deze buitenspelsituaties zijn echt niet waar te nemen. Daar zijn camera’s en software voor nodig …”

Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op