Blije Cerny scoort zijn allereerste goal bij nationale ploeg Tsjechië

Tsjechië speelde woensdagavond de eerste oefenwedstrijd van deze week tegen de Faeröer. Václav Cerny stond in de basis en wist zijn allereerste interlandgoal ooit te scoren. Vlak voor rust zette hij de 4-0 op het scorebord. Na rust wist Tsjechië nog een keer te scoren, waardoor de einduitslag 5-0 is.

Cerny profiteerde in de 42e minuut van een fout in balbezit van de Faeröer en scoorde een doelpunt. Daarmee bepaalde hij de ruststand op 4-0. Het was de allereerste goal van de rechtsbuiten bij de nationale ploeg van Tsjechië ooit in zijn zevende interland. Cerny speelde alleen de eerste helft

Cerny speelt zaterdag om 18:00 uur nog een wedstrijd met Tsjechië. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Turkije voor de laatste interland van het jaar. Daarna kan de aanvaller van FC Twente op vakantie. Naast Cerny is ook Ramiz Zerrouki opgeroepen voor zijn nationale elftal. Hij speelt om 20:30 uur de oefenwedstrijd tegen Mali en staat in de basis.