Twente Insite

FC Twente Nieuws

Boomlange Maghoma onder de indruk: “FC Twente één van de beste opties”

Boomlange Maghoma onder de indruk: “FC Twente één van de beste opties”

Tottenham verdediger Christian Maghoma is onder de indruk geraakt van FC Twente. De 20-jarige Engelsman was afgelopen week op proef bij de Tukkers en kreeg drie dagen de tijd om te laten zien wat hij in z’n mars heeft. Inmiddels is Maghoma weer terug in Londen, maar de kans lijkt groot dat we de boomlange verdediger binnenkort terug gaan zien.

De enkelvoudig Congolees international bracht afgelopen week ook een bezoek aan de Grolsch Veste, hetgeen indruk maakte op de jongeling. Dit vertelde zijn vader Desmond Maghoma in gesprek met Twente Insite. Ondanks dat hij kon bijtekenen bij Tottenham heeft Maghoma besloten dat het tijd is om zijn vleugels te spreiden en op zoek te gaan naar een club waar hij belangrijk kan zijn als eerste elftal speler.

Dat FC Twente gedegradeerd is naar de eerste divisie is allesbehalve een dealbreaker voor Maghoma. “FC Twente is nog altijd een grote club en we zijn op zoek naar een club met een bepaalde filosofie. Er is ook interesse vanuit de First Division (Derde niveau van Engeland, red.) maar daar wordt veelal de lange bal gehanteerd. Christian heeft twaalf jaar in de jeugdopleiding van Tottenham gespeeld waar men opbouwt van achteruit. Dit zoekt hij ook in z’n nieuwe club.”

“Als FC Twente hem goed genoeg vindt, denk ik dat FC Twente een zeer goed optie is. Eén van de beste zelfs. Misschien niet als we spreken over geld want we hebben meer aanbiedingen. Maar het uiteindelijke doel is de Premier League en dat is op dit moment niet haalbaar bij Tottenham. Ze hebben daar zoveel spelers en zoveel geld. Dan is het zaak je ergens anders door te ontwikkelen en ik denk dat dat bij FC Twente goed kan. Ze spelen voetbal van achteruit, net als hij dat nu doet bij Tottenham. Als verdediger kan je deelnemen aan het spel en doorschuiven naar het middenveld. Dat past goed bij hem”, besluit Desmond Maghoma het gesprek met Twente Insite.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op