Børven: "Tevreden over de eerste helft"

FC Twente boekte gisterenavond een verdiende 3-0 overwinning op nummer laatst Roda JC. De grote man bij FC Twente was Torgeir Børven, de Noorse spits kwam afgelopen winter over van de Noorse club Vålerenga IF. Gisterenavond begon de spits voor het eerst in de basis in De Grolsch Veste en hij wist twee doelpunten te maken, dit hadden er alleen wel veel meer kunnen zijn voor de 22-jarige Noor.

[google]Het was voor Børven een wedstrijd met twee gezichten, in de eerste helft wist de spits twee treffers te maken, maar in het vervolg van de wedstrijd liet de Noor na om enkele goede kansen te benutten. “Over de eerste helft ben ik tevreden, daarna ging het wat minder", zo vertelt Børven op de website van FC Twente. Ik had vaker kunnen scoren, maar dat neemt niet weg dat ik blij ben met mijn twee doelpunten. Het is een heerlijk gevoel om voor de eigen fans te scoren."

Door de schorsing van Castaignos wilde de 22-jarige spits zijn kans grijpen. "Het was voor mij belangrijk om mijn kans te pakken en aan de trainer te laten zien dat ik het niveau aankan. Uiteraard wil ik altijd spelen, maar de trainer beslist. Ik voel dat het elke week beter gaat. Het was geweldig om bij mijn basisdebuut in De Grolsch Veste te scoren.”

Børven had bezoek van een Noorse vriend

Tijdens de wedstrijd tegen nummer laatst Roda JC Kerkrade zat een Noorse vriend van Børven op de tribune, die hem vaak geluk brengt. “Toen ik in Oslo speelde, scoorde ik ook altijd als hij op de tribune zat. Dus hij mag zeker vaker komen”, zo vertelde de aanvaller met een grote glimlach op zijn gezicht.