Bosch scoort in totaal ontspoorde derby met veel vuurwerk en geweld

Vrijdagavond stond de derby tussen Willem II en FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Het werd geen gezellige avond op de tribunes. Al voor de wedstrijd was het onrustig en dit bleef het geval tijdens het duel. Supporters gooiden vuurwerk op het veld en naar andere supporters. Ook werd er flink gevochten in Tilburg.

De supporters van Den Bosch braken het uitvak uit, waarna werd gevochten. De wedstrijd werd gestaakt. Even later werd er weer geprobeerd te voetballen, maar door onrust op de tribunes vertrokken de ploegen wederom richting de kleedkamers. Het uitvak werd ontruimd en de Den Bosch-supporters werden naar huis begeleid. De wedstrijd lag uiteindelijk ongeveer één uur en twintig minuten stil. Bekijk enkele video's van de ongeregeldheden onderaan het artikel.

Na de hervatting stond het stond het 0-1 voor de bezoekers. Op slag van rust pakte Willem II ook nog eens een rode kaart. Net na rust werd het 0-2 voor Den Bosch. In de 73e minuut deden de Tilburgers nog wat terug via voormalig FC Twente-speler Jesse Bosch, maar verder dan 1-2 kwam de ploeg niet. De man uit De Lutte maakte in zijn tiende KKD-wedstrijd zijn eerste doelpunt voor Willem II. Bekijk de goal van Bosch onder de advertentie.