Volg ons op Social Media

Eerste elftal

Brama wilde niet weg: “Communicatie niet goed verlopen”

Gepubliceerd

op

Wout Brama

Zondag voor de wedstrijd FC Twente – Willem II nam Wout Brama officieel afscheid van het FC Twente publiek. Hij kreeg een portret van zichzelf, deed een woordje richting de supporters die Brama vervolgens trakteerden op een fraaie sfeeractie. Toch had Brama dit moment graag uitgesteld. In gesprek met Fardau Wagenaar van de Tubantia blikt hij nog even terug op afgelopen zomer.

Dat hij nu niet meer bij FC Twente speelt heeft niet aan Brama zelf gelegen. Hij wilde wel degelijk blijven bij de club waarmee hij in 2010 kampioen werd. “Er is in de communicatie iets niet goed verlo­pen, dat is heel jammer. Er zijn mensen die zeggen: je hebt ge­gokt en verloren, maar zo zie ik het niet. Ik heb iets geambieerd, wat niet heeft uitgepakt zoals ik hoopte.”

“Maar de dromen van mij en mijn vriendin Paulien staan nog altijd overeind”, vervolgt Brama het gesprek. “Ze zijn alleen uitgesteld. We willen graag een keer een avontuur aangaan, dat zit in ons hoofd en dat komt als het zover is. Nu ben ik oprecht blij bij Zwolle, de club zit in een positieve flow. Maar als 28-jarige speler van FC Twente had ik afgelopen zomer wel gehoopt op een andere stap.”

Toch kijkt Brama met een positief gevoel terug op zijn 15 jaar bij de club. “Ik heb ook nergens spijt van. Als ik terugkijk, zie ik eigenlijk alleen maar mooie momenten. Als jongetje van twaalf kwam ik met mijn va­der naar het stadion en droomde ervan om daar ooit op het veld te mogen staan. Het werd 100.000 keer mooier dan dat. We werden kampioen, voor het eerst in de historie. Ongelooflijk. We wonnen de beker, de Johan Cruijff Schaal twee keer en ik werd internatio­nal. Dan kun je toch alleen maar trots zijn?” besluit Brama het gesprek.

Voor Brama breekt nu een spannende periode aan. Hij zal met de clubleiding van PEC Zwolle in gesprek gaan over zijn contract. Op dit moment speelt Brama op amateurbasis voor de Zwollenaren, maar deze kan omgezet worden in een professioneel contract. De keuze om bij te tekenen of te vertrekken en zijn dromen na te jagen zal voor Brama afhankelijk zijn van de geïnteresseerde clubs.

2 Reacties

2 Comments

 1. Marc

  22 december 2014 at 12:20

  Ligt het aan mij of klopt de titel niet met de inhoud? In de 2de alinea geeft Brama aan dat hij iets ambieerde en dat dat niet is uitgekomen. Zijn ambitie was een club in het buitenland en daarmee kan je gewoon concluderen dat hij wel weg wilde.

  Waarom die negatieve inslag richting de club? De club heeft hem 2x een contract geboden die werd afgeslagen. Pas nadat duidelijk werd dat er geen buitenlandse club voor hem kwam en de Twente inmiddels een andere keus had gemaakt, was er geen plaats meer voor hem. Hoe je dat ook wil omschrijven, gegokt en verloren komt dan eerder in de mens op dan iets ambiëren en dat het niet zo uitpakt.

  Er is niets mis met een ambitie om in het buitenland te spelen, maar Brama is toch niet zo naïef dat hij ook wel kon nagaan dat de buitenlandse clubs niet voor hem in de rij zouden staan na een dergelijke lange blessure?

  Brama, zorg er eerst maar eens voor dat je weer wat laat zien op het veld in Zwolle. Vaste basisplek, leidende capaciteiten tonen en heel misschien dat je dan alsnog die transfer naar het buitenland kan pakken. Maar met alleen woorden en een ambitie kom je er niet.

 2. Mark in Maastricht

  22 december 2014 at 11:13

  Blijft zonde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

debystar-bal-eerste-divisie-fc-twente-2018-2019 debystar-bal-eerste-divisie-fc-twente-2018-2019
Eerste elftal10 minuten geleden

Sparta boekt simpele overwinning: FC Twente nog geen kampioen

FC Twente is vrijdagavond nog geen kampioen geworden in de Keuken Kampioen Divisie. Naaste belager Sparta had op het eigen...

Eerste elftal1 uur geleden

Van Leeuwen aanwezig bij Heracles Almelo – sc Heerenveen

Vanwege het verbod op de wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente geniet de ploeg van trainer Marino Pusic een...

Eerste elftal2 uur geleden

LOL! Fans Stokkum-Oost wachten tevergeefs op kampioenswedstrijd

FC Twente staat aan de vooravond van het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Mocht Sparta Rotterdam vrijdagavond verliezen van...

BREAKING5 uur geleden

BREAKING: Kampioen 2010 reikt maandag schaal uit

Niemand minder dan clubicoon Blaise N’Kufo zal de schaal aanstaande maandag in de handen van aanvoerder Wout Brama duwen. Dat...

bijen-vieren-doelpunt-fc-twente-volendam-2019 bijen-vieren-doelpunt-fc-twente-volendam-2019
Eerste elftal6 uur geleden

Bijen kijkt uit naar kampioensduel: “Dit is het perfecte scenario voor ons”

De eerste selectie van FC Twente bereidt zich momenteel voor op het duel tegen Jong AZ, de beoogde kampioenswedstrijd. Reserve-aanvoerder...

Eerste elftal7 uur geleden

Nuchtere Brama blikt vooruit: “Wij zijn nog niet eredivisiewaardig”

FC Twente speelt maandag in eigen stadion de wedstrijd tegen Jong AZ. De Tukkers zijn bij winst kampioen van de...

paul-van-der-kraan-directeur-vitesse paul-van-der-kraan-directeur-vitesse
Eerste elftal9 uur geleden

Van der Kraan realistisch: “Voor ons niet mogelijk transfersommen te betalen”

FC Twente kan maandag in eigen stadion kampioen van de eerste divisie worden tegen Jong AZ. Als dit het geval...

peet-bijen-fc-twente-gfc-2017 peet-bijen-fc-twente-gfc-2017
Eerste elftal10 uur geleden

Bijen blikt terug op degradatie: “Het was pijnlijk, het was naar”

FC Twente speelt maandag in eigen stadion de wedstrijd tegen Jong AZ. De Tukkers zijn bij winst kampioen van de...

vak-p-wij-tegen-iedereen-vlaggen-sfeer-supporters vak-p-wij-tegen-iedereen-vlaggen-sfeer-supporters
Eerste elftal10 uur geleden

Ten Voorde roept op tot ouderwetse ‘pitch invasion’ in de Grolsch Veste

FC Twente kan aanstaande maandag kampioen worden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers keren dan binnen één jaar al...

leon-ten-voorde-clubwatcher-fc-twente-telefoon leon-ten-voorde-clubwatcher-fc-twente-telefoon
Eerste elftal11 uur geleden

Ten Voorde reageert op akkefietje: “Hebben elkaar als volwassenen een hand gegeven”

Marino Pusic kwam na de wedstrijd tegen Telstar (1-0, red.) uitgebreid in de belangstelling van de media. De Kroatische oefenmeester...

Advertentie