Volg ons op Social Media

BREAKING

BREAKING: FC Twente in beroep tegen voorstel licentiecommissie

Gepubliceerd

op

bert-van-oostveen-knvb
Woensdagmiddag deed de licentiecommissie van de KNVB uitspraak inzake het gevoerde financiële wanbeleid van FC Twente van de laatste jaren. Er werd niet besloten om de licentie in te trekken of een boete te verstrekken, maar juist de huidige licentie in te trekken en een nieuwe licentie te verstrekken. Waarmee de Tukkers verplicht uit zouden moeten komen in de Jupiler League. Dit sloeg in Enschede in als een bom en zojuist maakte de Tubantia bekent dat FC Twente niet akkoord gaat met dit voorstel, en in beroep gaat. De reden dat FC Twente in beroep gaat is dat als de club terug moet naar de Jupiler League, FC Twente failliet zal gaan. "Een belangrijk deel van de korte en lange termijn afspraken voor de financiële toekomst van de club zijn gemaakt onder het voorbehoud dat de huidige licentie (voor de Eredivisie) behouden blijft", zegt bestuurder Jan Schutrups op de clubwebsite. "De licentiecommissie geeft aan te hebben gezocht naar een proportionele sanctie", vervolgt Schutrups zijn verhaal. "Maar de gekozen variant leidt binnen afzienbare tijd eveneens tot het faillissement van de club en zou dus even goed 'disproportioneel'zijn. Het ‘nieuwe’ FC Twente heeft steeds laten zien alle verantwoordelijkheid te willen nemen voor het rechtzetten van de misstappen uit het verleden, bijvoorbeeld door bij voorbaat niet in beroep te gaan en door alle sancties tot dusverre te accepteren (inclusief die vanuit de ECV), maar nu wordt naar ons rechtsgevoel een grens overschreden. Nu wordt onze club feitelijk alsnog de definitieve doodsteek toegebracht. Daar kunnen en mogen wij ons niet bij neerleggen.”

18 Reacties

18 Comments

 1. willem d

  20 mei 2016 at 09:12

  Twente heeft gefaald in zijn beleid . en moet nu niet de schuld bij de KNVB neer leggen .
  ik weet het doet pijn maar ze moet nu hun wonden likken . en hun straf accepteren .
  ze moeten blij zijn dat ze niet terug naar de amateurs hoeven . ik zou zeggen nieuw bestuur
  regelen en met frisse moed er weer tegen aan om bij de sub top te komen.
  het is een mooie regio club die er wel weer boven op komt . maar zal er heel hard aan moeten werken .
  suc 6 fc Twente

 2. Lambertus

  19 mei 2016 at 22:14

  Wel logisch dat eenieder gestraft wordt voor fraude! Dus als Twente niet wordt gestraft is het onredelijk voor alle mensen welke dupe zijn geworden en mensen welke wel gestraft worden voor fraude! Kortom, iedereen moet zijn straf aanvaarden!

  • Yvonne

   19 mei 2016 at 23:44

   Beste Lambertus, het nieuwe FCT is al gestraft voor het financiële wanbeleid. Dit gaat om reeds daarna gemaakte afspraak met voorwaarden licentiecommissie voor licentiebehoud. Aan die eisen heeft FCT ook volledig voldaan zodat de licentie conform afspraak met de licentiecommissie behouden blijft.

   Daar valt niet aan te turnen. De KNVB kan niet zelf onwettige regels opstellen die niet in het reglement staan en moet zich daarnaast aan de gemaakte afspraak voor licentiebehoud houden.

   Daarnaast is het nieuwe FCT volgens afspraak met KNVB volkomen transparant geweest en heeft de Tadic deal zelf openbaar gemaakt aan de KNVB.

   Kortom, het gaat NU om afspraken nakomen waar de KNVB zich van distangieerd, en sterker nog, een nieuwe onwettige sanctie met desastreuze gevolgen ( faillisement) uitspreekt. De KNVB gaat hierbij 2x buiten zijn boekje!

   De rechter inschakelen is de enige juiste stap voor FCT. Wij zijn geen speelbal!

 3. Gerard

  19 mei 2016 at 21:21

  Laat die van Oostveen plaats maken voor fatsoenlijke bestuurders , hij snapt er
  volgens mij de ballen van. Hij helpt het Nederlandse voetbal compleet naar de kloten.
  Laat hij een baantje zoeken wat hij wel kan.

 4. Mazinho

  19 mei 2016 at 20:01

  Mooizo, kan tenminste de enige terechte straf tot uitvoering gebracht worden: Licentie intrekken en terugzetten naar de amateurs!

  • twente support

   19 mei 2016 at 20:24

   de uitkomst zou dan sowieso t zelfde zijn… dan kun je dus net zo goed beroep aantekenen je hebt niets te verliezen.. blijkbaar heb jij er de ballen verstand van en ben je verdwaald bij t verkeerde forum terecht gekomen… azijn zeiker… met t iq van een pinda rotsje…

 5. Yvonne

  19 mei 2016 at 19:50

  Ik denk dat de KNVB NU 1 groot wanbeleid voert richting FCT!! De enige goede stap is de stap naar de rechter.

  Dat het oude FCT financieel wanbeleid heeft gevoerd is al bijna een jaar duidelijk en FCT is daarvoor grondig gestraft.( Het nieuwe FCT heeft trouwens zelf openheid gegeven naar KNVB over Tadic deal, conform geëiste transparantie vd KNVB)

  Maar het gaat om de nieuwe afspraak conform Knuppe rapport waarin nieuwe voorwaarden zijn gesteld voor licentiebehoud:

  Mits FCT voor 1 mei voldeed aan de nieuw gestelde voorwaarden vd licentiecommissie zouden zij de licentie behouden. Aan deze voorwaarden is 100% tegemoet gekomen dus kan er op grond hiervan helemaal geen intrekking vd licentie plaatsvinden.

  KNVB kon kiezen tussen lage boete of intrekken licentie, gezien bovenstaande is intrekken licentie niet aan de orde en boetebedrag vonden ze te laag. Daardoor heeft KNVB een eigen onrechtmatige constructie bedacht om FCT alsnog flink te straffen over het verleden, zonder daarvan de verstrekkende gevolgen te overzien. Het nieuwe FCT zal bij degradatie immers alsnog failliet gaan.

  Als de KNVB werkelijk het goede en gezonde voetbal nastreeft moet het nieuwe FCT een eerlijke kans krijgen om zich te herstellen, waar het nu al volop mee bezig is! Dit is schandalig en totaal respectloos.,

  Als de heer Oostveen het heeft over fair play in de eredivisie dan moet de KNVB ook fair zijn en niet alsnog onrechtmatige sancties uitvoeren en de gemaakte afspraken conform voorwaarden licentiebehoud nakomen. Dit is niet opbouwend maar afbrekend voor het hele Nederlandse voetbal. Schaam je!!

  Voor daadwerkelijk fair voetbal in de eredivisie dienen ook echt ALLE Eredivisieclubs de laatste 5 jaar gescreend te worden!

  • twente support

   19 mei 2016 at 20:26

   Goed verhaal niets aan toe te voegen AMEN….!!!

  • zeegjongkoen

   19 mei 2016 at 20:29

   Uitstekend onder woorden gebracht ???

  • Wendy

   20 mei 2016 at 00:47

   Heel goed verwoord zo is het precies en niet anders. Vooral ook het laatste ALLE eredivisie clubs screenen vanaf 2010. Dan schrikt heel Nederland van wat er allemaal boven water komt.

  • wim

   20 mei 2016 at 11:27

   Vooral je laatste zin is buiten proporties, er lopen ook wat onderzoeken van de FIOD naar Nederlanders, in jouw optiek moeten alle 17 miljoen Nederlanders door de FIOD onderzocht worden ? Je bent de weg door alle emoties aardig kwijt denk. Blijkbaar heeft het nieuwe FCT in december 2015 geen volledige opening van zaken gegeven, lees ik in het verslag van de licentiecommissie. Intrekken van de licentie is dan terecht, het verstrekken van een licentie voor de JL slaat nergens op, dus gewoon terug naar de amateurs, schouders eronder zetten en in een paar jaar weer eredivisie, kijk naar Glasgow Rangers

 6. Kieknwatwort

  19 mei 2016 at 19:02

  Heel goed! Zet ze voor t blok.

 7. Rastukker

  19 mei 2016 at 18:25

  En er zal wel heel goed over na gedacht zijn door de advocaten,dus er zal wel een kans zijn!

 8. Frank

  19 mei 2016 at 18:23

  Beter strijdend ten onder dan als een mak schaap in deze waanzin meehuppelen!

 9. Rastukker

  19 mei 2016 at 18:20

  Goed werk,
  Fc twente we gaan winnen ,dat staat als een paal boven water.We hebben een dik punt denk ik.

  Je kunt toch niet een heel bedrijf naar de kloten laten gaan.

  Come on Fct.

 10. Fleur

  19 mei 2016 at 18:18

  Goed zo. Blijf achter jullie staan.

 11. sstevens

  19 mei 2016 at 18:16

  Volledig mee eens je laat een persoon vd knvb binnen die een rapport maakt en een eisen pakket waar je aan moet voldoen. Dan doe je dat ( en dat had men niet verwacht in Zeist) en men trekt toch de licentie in. Zo kun je niet werken en is absoluut aanvechtbaar. Ik zeg go for it en weg met die wijfelende laakbare bestuurders daar in Zeist.

 12. marcel T

  19 mei 2016 at 18:13

  dat is in ieder geval beter nieuws dan gisteren.
  kom on twente,zet de knvb het mes op de strot.
  ik hoop dat het lukt.
  ik verleng mijn jaarkaart altijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

vieren-doelpunt-team-fc-twente-emmen-2019-vuckic vieren-doelpunt-team-fc-twente-emmen-2019-vuckic
Eerste elftal2 uur geleden

FC Twente oefent in voorbereiding tegen FC Emmen

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen werken clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie in augustus en begin september...

ron-jans-aanstelling-hoofdtrainer-fc-twente-juni-2020 ron-jans-aanstelling-hoofdtrainer-fc-twente-juni-2020
Eerste elftal3 uur geleden

Jans erkent: “Als het gebeurt, knijp ik als trainer vaak een oogje toe”

Ron Jans is sinds dit seizoen de hoofdtrainer van FC Twente. De 61-jarige routinier is aangesteld als de opvolger van...

supporters-fc-twente-uitvak-heracles-polman-banner-ultras supporters-fc-twente-uitvak-heracles-polman-banner-ultras
Eerste elftal3 uur geleden

Van der Kraan lovend over hondstrouwe supporters FC Twente

De eerste fase van de verkoop van de seizoenkaarten is inmiddels afgerond. 84% van de supporters besloot te verlengen en...

ivar-van-dinteren-assitstent-trainer-fct-2020 ivar-van-dinteren-assitstent-trainer-fct-2020
Eerste elftal4 uur geleden

Van Dinteren: “Als FC Twente je vraagt dan twijfel je niet”

Met de komst van Ivar van Dinteren heeft FC Twente de technische staf voor het nieuwe seizoen 2020-2021 compleet. Jans...

ivar-van-dinteren-trainer-assistent ivar-van-dinteren-trainer-assistent
BREAKING4 uur geleden

BREAKING: Van Dinteren aangesteld als tweede assistent-trainer

Ron Jans heeft zijn technische staf rond. Andries Ulderink werd een dag na de aanstelling van Jans aangetrokken als de...

tomas-necid-ado-den-haag-juichen-spits tomas-necid-ado-den-haag-juichen-spits
Eerste elftal5 uur geleden

Zaakwaarnemer Necid bevestigt onderhandelingen met FC Twente

De komst van Tomas Necid als de nieuwe spits van FC Twente lijkt een kwestie van tijd. Zijn zaakwaarnemer heeft...

ron-jans-presentatie-hoofdtrainer-fc-twente-juni-2020 ron-jans-presentatie-hoofdtrainer-fc-twente-juni-2020
Eerste elftal7 uur geleden

Jans overtuigd: “FC Twente behoort tot de absolute subtop van Nederland”

Ron Jans werd vorige maand aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De 61-jarige oefenmeester werd benaderd op de...

logo-knvb-zeist-leeuw-oranje logo-knvb-zeist-leeuw-oranje
Eerste elftal7 uur geleden

Supporterscollectief wil dat corona strafmaatregel wordt geschrapt door KNVB

Donderdag werd bekend dat de KNVB de reglementen heeft aangepast voor stadionbezoekers. Hierin werd een extra regel toegevoegd dat supporters...

tomas-necid-ado-den-haag-spits tomas-necid-ado-den-haag-spits
Eerste elftal21 uur geleden

Gerucht: ‘Necid vrijdag gepresenteerd bij FC Twente’

Volgens de beheerder van het Twitter account FCDH Inside heeft FC Twente haar oog laten vallen op Tomás Necid. De...

aitor-matos-espinosa-viere-juichen-groningen-2019-2020 aitor-matos-espinosa-viere-juichen-groningen-2019-2020
Eerste elftal21 uur geleden

Espinosa neemt afscheid van FC Twente: “Voor altijd een Tukker”

Javier Espinosa vertrok onlangs bij FC Twente. De 27-jarige middenvelder was twee seizoenen actief bij de club uit Enschede, waar...

Advertentie