BREAKING

BREAKING: Jans maakte einde aan sabbatical en wordt nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht

BREAKING: Jans maakte einde aan sabbatical en wordt nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht

Ron Jans wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht. De 64-jarige oefenmeester, die de voorbije drie seizoenen hoofdtrainer was van FC Twente, gaf onlangs nog aan dat hij geniet van zijn sabbatical en het nog vroeg vond om weer aan het werk te gaan, maar Jans kon de aanbieding van FC Utrecht niet laten liggen. De Domstedelingen ontsloegen vorige week Michael Silberbauer na een horrorstart in de eredivisie.

Bronnen rond FC Utrecht melden het nieuws aan De Telegraaf. Er zullen nog enkele voorwaarden ingevuld moeten worden, waaronder de definitieve invullen van de staf. De komst van Jans wordt naar verwachting maandag of dinsdag definitief afgerond.

Jans besloot na drie succesvolle seizoenen bij FC Twente te stoppen. Hij wilde er graag even tussenuit en deed dit de laatste tijd ook. Daar heeft hij erg van genoten, zo vertelde hij vorige week nog. Toen zei hij het volgende over een mogelijke overstap naar FC Utrecht. Overigens was Silberbauer toen nog niet ontslagen.

"Het is daar een beetje onrustig. Ik vind het altijd zo lastig, want ik vind dat clubs geduld moeten hebben met trainers en ze niet zomaar aan de kant moeten zetten. Je krijgt wel dingen mee, maar ik geniet zo van mijn sabbatical. Ik heb al gezegd dat ik nog niet klaar ben als trainer, maar ik heb niet het gevoel dat ik er eind augustus klaar voor ben", zei Jans.

Nu heeft Jans er toch voor gekozen om in te stappen bij FC Utrecht, dat een dramatische seizoenstart beleeft. Silberbauer werd na drie speelrondes met nul punten en zelfs nul goals ontslagen. Zondagmiddag verloor FC Utrecht ook nog eens met 1-5 van Feyenoord. Maandag of dinsdag zal Jans naar verwachting definitief rondkomen met FC Utrecht, waarna hij gepresenteerd kan worden. De eerste wedstrijd van Jans bij zijn nieuwe club is op zaterdag 16 september om 21:00 uur. Op zondag 5 november en in het weekend van 16-17-18 februari speelt hij tegen FC Twente. Eerst uit, dan thuis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties